25
СЕР
2015

Х'ю Джекман стане царем Одіссеєм

Х'ю Джекман скоро розпрощається з образом Росомахи і всесвітом «Людей Ікс», але він вже пригледів собі новий великий проект. Актор веде переговори про те, щоб виконати головну роль в епічній картині «Одіссей», поставить яку режисер «Голодних ігор» Френсіс Лоуренс.
 
На фото: Х'ю Джекман

Поема Гомера про царя Ітаки, учасника Троянської війни, вже неодноразово екранізувалася. Перша версія під назвою «Повернення Одіссея» вийшла в 1909 році у Франції. У різний час хитромудрого царя грали Кірк Дуглас, Джон Дрю Беррімор, П'єро Луллі, Шон Бін і Арманд Ассанте.
 
Кадр з фільму «Пригоди Одіссея» з Кірком Дугласом

За сюжетом «Одіссеї» відважний і хитрий цар після взяття Трої повертається на батьківщину до своєї вірної дружини Пенелопи. Однак шлях Одіссея сповнений пригод і несподіванок. Зіткнення з циклопом, острів канібалів, чари перетворюючі людей в свиней чарівниці Цирцеї, спуск у підземне царство, смертельні Сцилла і Харибда, солодкоголосі сирени - це далеко не всі проблеми Одіссея, що відкладають його зустріч з дружиною.

Переговори Джекмана зі студією ще не завершені, але вони знаходяться в просунутій стадії. За сценарій картини відповідає Пітер Крейг, який працював над «Містом злодіїв» Бена Аффлека і «Переспівницею».

 
На фото: Френсіс Лоуренс

Х'ю Джекман в цьому році з'явиться на екрані у фентезі Джо Райта «Пен: Подорож в Небувалію». Актор готується виконати роль Росомахи в останній раз в третьому сольному фільмі про героя Marvel, зйомки якого почнуться на початку 2016- го.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####