25
СЕР
2015

Сиквел «П'ятдесяти відтінків сірого» розшукує режисера

Реліз картини «На п'ятдесят відтінків темніше» відбудеться через півтора року, але режисерське крісло проекту все ще пустує після відходу Сем Тейлор-Джонсон. Студія Universal визначилася з трьома кандидатами, які можуть очолити проект.
 
«П'ятдесят відтінків сірого»

Нагадаємо, що Сем Тейлор-Джонсон і сценаристка Келлі Марсел покинули проект через конфлікт з автором бестселерів Е. Л. Джеймс. Виною тому послужило постійне втручання письменниці в знімальний процес. Мадам Джеймс постійно сперечалася з режисером, не даючи їй відхилятися від свого дорогоцінного тексту.

Крім Джеймса Фоулі студія розглядає кандидатури режисерів Марка Пеллінгтона і Тані Векслер.

 
На фото: Джеймс Фоулі і Джованні Рібізі

Фоулі відомий своїми похмурими трилерами «Страх» і «Ідеальний незнайомець», а також розхвалену критиками картиною «Гленгаррі Глен Росс», що принесла Аль Пачіно номінацію на премію «Оскар». У режисера великий досвід роботи на телебаченні, де він знімав епізоди серіалів «Картковий будиночок», «Ганнібал», «Твін Пікс» і «Сосни».

Марк Пеллінгтон в 1998 році зняв драму «Дорога на Арлінгтон» з Тімом Роббінсом і Джеф Бріджес. На рахунку у режисера кілька короткометражних стрічок, а також музичні кліпи для знаменитих груп, у тому числі для U2.

 
На фото: Марк Пеллінгтон

Таня Векслер прославилася завдяки трагікомедії «Без істерики!» з Меггі Джилленхол і Х'ю Денсі, також присвяченій пікантній темі.

За інформацією The Hollywood Reporter, саме Джеймс Фоулі є основним кандидатом. Очікується, що режисер може зняти не тільки сиквел, а й третю частину «П'ятдесят відтінків свободи».

 
На фото: Таня Векслер

Е. Л. Джеймс сподівалася сама написати сценарій сиквела, але досвіду роботи над кіно у письменниці немає, тому Universal запропонувала їй компромісний варіант. У підсумку адаптацією книги займеться чоловік Джеймс, Ніал Леонард. Дакота Джонсон і Джеймі Дорнан повернуться до своїх ролей.

Світова прем'єра картини «На п'ятдесят відтінків темніше» намічена на 9 лютого 2017-го.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####