31
СЕР
2015

Почалися зйомки екранізації відеогри «Кредо вбивці»

28 серпня почалися зйомки фільму за мотивами гри «Кредо вбивці». Головну роль грає Майкл Фассбендер. У мережі з'явився перший знімок актора в образі. От тільки, як повідомляє синопсис, це не Десмонд Майлз, знайомий гравцям.
 
Кадр з відеогри «Кредо вбивці»

Фільм за популярною грою знаходився в розробці з 2011 року, коли компанія Sony придбала права на її кіноверсію. До того моменту французька компанія Ubisoft випустила на ринок дві гри і ряд додатків до них, а з моменту релізу першої частини в 2007 році в світі було продано понад 30 мільйонів примірників «Кредо вбивці».

Незважаючи на популярність гри, виробництво екранізації застопорилося, не встигнувши толком початися. Sony так і не змогла прийняти всі умови Ubisoft: французи вимагали повного контролю над знімальним процесом, починаючи з бюджету, сценарію і підбору акторів і закінчуючи датою прем'єри.

 
Кадр з відеогри «Кредо вбивці»

Sony дуже швидко відмовилася від роботи на таких умовах і відступилася. Ubisoft оголосила про відмову допомоги великих голлівудських студій та вирішенні розробляти картину самостійно. Влітку 2012-го проект дихав на ладан, але Майкл Фассбендер, до того моменту набрав популярність, врятував екранізацію, запропонувавши стати продюсером і зіграти головну роль.

Досить швидко під ім'я Фассбендера у «Кредо вбивці» з'явився голлівудський компаньйон в особі New Regency. За прокат взялася студія Fox. Фассбендер привернув до постановки Джастіна Курзеля, австралійського режисера, разом з яким він працював над драмою «Макбет». Змінювалися сценаристи, відсувалася дата релізу (спочатку стрічку планували випустити в 2015 році), але в підсумку «Кредо вбивці» все-таки запустити у виробництво.

 
Джастін Курзель на зйомках «Макбета»

Про початок зйомок повідомив у себе в твіттері продюсер Френк Маршалл, виклавши заодно перший знімок Фассбендера в костюмі.
 

Офіційний синопсис говорить: «Завдяки революційній технології, яка вивільняє генетичну пам'ять, Каллум Лінч (Майкл Фассбендер) переживає пригоди свого предка Агілара в Іспанії XV сторіччя. Діставши неймовірні знання і здібності, Каллум битиметься з лицарями ордену тамплієрів у наш час».

Персонаж Фассбендера був придуманий спеціально для фільму, який не буде переказувати один із сюжетів гри, а введе нових героїв у вже знайомий геймерам світ.

 
Кадр з фільму «Макбет»

Крім Майкла Фассбендера, у фільмі задіяні Маріон Котійяр, Аріана Лабед і Майкл Кеннет Вільямс. Зйомки пройдуть в Іспанії, Лондоні та на Мальті.

Українська прем'єра намічена на 22 грудня 2016 року.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####