02
ВЕР
2015

Роль доктора Ватсона далася не відразу Мартіну Фріману

Виявляється, Мартін Фріман не відразу став доктором Ватсоном. Актор зізнався, що роль у серіалі «Шерлок» не скорилася йому з першого прослуховування.
 
На фото: Мартін Фріман

Фріман розповів деталі своєї появи в «Шерлоку», перебуваючи на телевізійному фестивалі в Единбурзі.

«Мені довелося відвідати два прослуховування, перш ніж я отримав роль, - згадує Мартін. - Після першого зателефонував мій агент і сказав, що я там всіх вибісив. Продюсери вважали мене похмурим придурком. Тоді я повернувся і ще раз пройшов проби з Беном».

Решта, як кажуть, історія. Майже. Оскільки оригінальний пілот «Шерлока» був відкинутий каналом, і 90-хвилинний епізод довелося повністю перезнімати.

 
Кадр з фільму «Реальна любов»

Фріман вважає, що спочатку він взагалі не дружив з камерою і досить погано виглядав на екрані. Принаймні актор так відноситься до свого дебюту, ролі в серіалі «Чисто англійське вбивство».

Прорив Мартіна Фрімана в кіно трапився в романтичній комедії «Реальна любов», де він зіграв дублера. Першу головну роль Фріман отримав в екранізації роману Дугласа Адамса «Автостопом по галактиці» у 2005 році. Голлівуд помітив його в серіалі «Офіс»: «Здається, там його дивилися практично всі».

 
Кадр з фільму «Автостопом по галактиці»

«Після "Офісу" багато хто вирішив, що я стендапщик-комедіант, але я завжди хотів бути звичайним актором, який вміє смішити, ніж вважатися комедійним актором», - додає Фріман.
 
Кадр з серіалу «Шерлок»

Різниці між телевізійними ролями і ролями в кіно актор не відчуває: «У тому і іншому випадку потрібно переконати глядача, що відбувається реально». А ось знявшись у серіалі «Фарго», Мартін відчув різницю роботи в Америці і в Англії. «Я був дуже здивований тим, як швидко вони знімають якісний серіал, - говорить Фріман. - Епізод був готовий за сім-вісім днів! Для цього потрібні чудові організаторські здібності».
 
«Фарго», перший сезон

Роль в «Фарго» він отримав після всесвітнього визнання в «Хоббіті», але зйомки в блокбастерах мають не тільки плюси, а й мінуси: «Збігати за молоком тепер швидко не виходить. Мене постійно впізнають, і в підсумку це розтягується на годину. Нічого страшного, звичайно, але не можу сказати, що я від цього без розуму. Люди не йдуть в актори заради слави, вони йдуть в цю професію, тому що їм вона подобається».
 
У ролі Більбо Беггінса

У наступному році ми побачимо Мартіна Фрімана у всесвіті Marvel. Актор знявся у фільмі «Перший месник: Велике протистояння».
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####