07
ВЕР
2015

У Marvel Studios відбулася реорганізація

Щоб відразу нікого не лякати, скажемо, що для фільмів Marvel перестановка в керівництві буде вигідною. Після декількох років труднощів президент Marvel Studios Кевін Файгі зміг домогтися виходу з-під крила глави Marvel Entertainment Айка Перлмуттера.
 
На фото: Кевін Файгі

Здавалося б, що тут такого? Але насправді конфлікти між Перлмуттером і Файгі тривали з 2007 року, коли Кевін був призначений президентом по виробництву Marvel Studios. Історії про сутички в індустрії були відомі, але ніколи не виявлялися на виду.

Айк Перлмуттер веде вкрай замкнутий спосіб життя, не дає інтерв'ю і навіть не дозволяє себе фотографувати. Наприклад, мільярдер прибув на прем'єру «Залізної людини» інкогніто, пройшов непоміченим і одного разу скаржився, що журналісти на прес-джанкетах знахабніли і беруть по дві банки газованої замість однієї. Швидше за все, ви чули історії про жадібність Marvel, яка не бажає платити нормальні гонорари режисерам і акторам. Все це було пов'язано з скупістю Айка. Перлмуттер - бізнесмен. Саме завдяки йому видавництво Marvel пережило труднощі 1990-х і існує донині.

 
На прем'єрі фільму «Людини-мураха»

Кевін Файгі із задоволенням спілкується з пресою і є в порівнянні зі своїм колишнім керівником справжнім сорочкою-хлопцем. Однак Файгі, що відповідав за кіновсесвіт Marvel, повинен був перед кимось звітувати, і цією людиною був Айк Перлмуттер.

За минулий час фільми, спродюсовані Файгі, зібрали в світовому прокаті більше 8 мільярдів доларів, що дозволило чолі студії набрати достатню силу, щоб звільнитися від впливу свого скритного шефа.

 
На конвенті D23

Які наслідки можуть бути від інтеграції Marvel Studios в Disney? Розмірковують блогери з /film.

По-перше, є ймовірність збільшення розриву між кіно- і телепроектами Marvel. Файгі пішов від Перлмуттера, але Джеф Лоуб, відповідальний за телевізійні проекти Marvel, залишився під його началом. Про кроссовери між кіноперсонажами і телеперсонажами коміксів Marvel можна забути.

По-друге, може змінитися фінансування фільмів Marvel. Можливо, не капітально, оскільки Файгі, швидше за все, успадкував звичку Перлмуттера економити на бюджетах. Але якщо Файгі потрібні додаткові гроші, то він, швидше за все, тепер зможе це дозволити.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####