08
ВЕР
2015

Джеймс Фоулі продовжить «50 відтінків сірого»

Студія Universal завершила пошуки режисера для драми «На п'ятдесят відтінків темніше». Пост запропонований Джеймсу Фоулі, відомому за фільмами «Гленгаррі Глен Росс», «Корупціонер» і «Афера».
 
Кадр з фільму «Гленгаррі Глен Росс»

Коли пару тижнів тому стали відомі імена претендентів на режисерський пост сиквела «П'ятдесяти відтінків сірого», кандидатура Фоулі вже тоді була ведучою.

Сем Тейлор-Джонсон, що зняла перший фільм за бестселером Е. Л. Джеймс, відмовилася далі працювати з франшизою. За деякими даними, режисер так і не змогла впоратися з письменницею, яка намагалася жорстко гнути свою лінію.

 
Кадр з фільму «П'ятдесят відтінків сірого»

У якийсь момент Джеймс навіть заявила, що хоче сама написати сценарій продовження (сценаристка Келлі Марсел також вибула з проекту), але в підсумку книгу для великого екрану адаптував її чоловік Ніал Леонард, режисер і сценарист.

«П'ятдесят відтінків сірого», зняті за 40 мільйонів доларів, заробили в світовому прокаті 569 мільйонів, ставши одним з найкасовіших фільмів 2015 року.

Виконавці головних ролей Дакота Джонсон і Джеймі Дорнан продовжать зніматися в еротичній франшизі в першому кварталі 2016 року. Прем'єра продовження намічена на лютий 2017 року.

 
Джеймс Фоулі на зйомках фільму «Ідеальний незнайомець»

Джеймс Фоулі останні роки працює на телебаченні. Його останнім повнометражним фільмом був трилер «Ідеальний незнайомець», що вийшов в 2007 році.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####