09
ВЕР
2015

Студія Стівена Спілберга DreamWorks переїжджає

Режисер, який заробив десятки мільйонів доларів на «Світі Юрського періоду», завдяки вдалій угоді забирає свою студію DreamWorks у Disney. Швидше за все, Стівен Спілберг влаштується на Universal.
 
На фото: Стівен Спілберг

Нагадаємо, що компанія Спілберга займається виробництвом кіно, але для прокату їй потрібна підтримка якогось мейджора. З 2009 року ним була студія Disney, але режисер вирішив розлучитися з нею після релізу фільму «Великий і добрий велетень».

Серед тих, хто знайомий з ситуацією, існує думка, що Спілберг перейде на Universal, де до цих пір знаходяться офіси DreamWorks, незважаючи на співпрацю з Paramount і Disney. Будучи виконавчим продюсером франшизи про динозаврів, Стівен Спілберг продовжить працювати над фільмами, отримуючи солідні відсотки від зборів. До слова, частину грошей, зароблених на «Світі Юрського періоду», Спілберг віддав режисерові Коліну Треворроу.

 
На зйомках «Бойового коня»

Разом з переїздом Спілберг принесе на свою студію додаткові гроші. Компанія Participant Media вкладає в DreamWorks 200 мільйонів доларів, плюс очікуються додаткові вкладення в DreamWorks від 150 до 200 мільйонів. Це допоможе студії запускати власні фільми з пристойними бюджетами.

Хоча Спілберг ніколи не витрачав зайвих грошей, у сучасному голлівудському кліматі не прийнято вкладатися в проекти на кшталт тих, які раніше знімав режисер.

 
На зйомках «Лінкольна»

Зараз у DreamWorks у виробництві знаходяться чотири фільми. Лассе Халлстрем вже знімає A Dog's Purpose, який може підійти Disney за форматом, на відміну від двох наступних. Тейт Тейлор готується до екранізації бестселера «Дівчина в поїзді» з Емілі Блант у головній ролі, а в березні 2017-го повинна вийти кіноверсія аніме «Привид в обладунках» зі Скарлетт Йоханссон (цю картину за межами США буде прокатувати Paramount). І, нарешті, сам Спілберг після «Велетня» береться за фільм за книгою Ернеста Клайна «Першому гравцеві приготуватися».

Відхід від Disney може піти на користь DreamWorks. Останнім часом, за словами інсайдерів, компанія страждала від співпраці. Спочатку очікувалося, що Disney буде вкладатися в фільми DreamWorks і запрошувати студію до участі у своїх проектах. Але після зміни керівництва (на місце Діка Кука прийшов Боб Айгер) DreamWorks виявилася без фінансової підтримки з боку Disney.

 
На зйомках «Мосту шпигунів»

Якісь гроші Спілбергу вдалося отримати від індійського конгломерату Reliance, проте останнім часом студію переслідувала смуга невдач начебто бойовика «Жага швидкості» і комедії «Татусь з доставкою».

Новий фільм Стівена Спілберга, трилер «Міст шпигунів», вийде в Україні 26 листопада.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####