11
ВЕР
2015

«Перший месник 3» ледь не розколов студію Marvel

Ми розповідали вам про те, як кінодепартамент конгломерату Marvel став ще ближче до Disney. Президент Marvel Studios Кевін Файгі більше не звітує перед власником Marvel Entertainment Айком Перлмуттером і тепер підпорядковується Алану Хорну з Disney. Причиною розбрату став новий фільм про «Першого месника».
 
Капітан Америка не знає, що війна йде в офісах Marvel

Велика війна насправді бушувала в Marvel відносно довгий час. Крім скупості Перлмуттера, проблеми для кіностудії створював так званий творчий комітет, який очолював Алан Файн, права рука Айка. Також в комітеті числилися видавець Ден Баклі, креативний директор Джо Кесада і автор Браян Майкл Бендіс.

Комітет існує з моменту заснування Marvel Studios в середині 2000-х і займається критикою творчих рішень, а також впливає на ряд бізнес-рішень. Після виходу Файгі з-під крила Перлмуттера пішли чутки, що ТК розформують, але ні, він поки на місці, проте на виробництво фільмів його вплив поширюватися практично не буде.

 
Кевін Файгі представляв студію на всіх заходах

За даними інсайдерів, саме вимоги ТК Marvel змусили Едгара Райта покинути «Людину-мураху». Вони ж влаштували веселе життя Джоссу Відону, який знімав «Еру Альтрона» на межі зриву через конфлікти з комітетом.

Робота над третім фільмом франшизи «Перший месник» стала останньою краплею у конфлікті Файгі з Перлмуттером і творчим комітетом. За очі фільм називають «Месники 2,5». Через розмах і величезного акторського складу картина більше нагадує чергову серію «Месників», ніж окремий фільм про супергероя.

 
Жодної сучасної фотографії Айка Перлмуттера ви не знайдете

Джерела The Hollywood Reporter стверджують, що бюджет «Першого месника 3» поступово роздувався, що не радувало економного Айка Перлмуттера. «Нью-Йорк вимагав стримати апетити», - говорить інсайдер. Під словом «Нью-Йорк» мається на увазі не тільки Перлмуттер, але і творчий комітет.

Кевін Файгі всерйоз роздумував над звільненням з Marvel, як кажуть інсайдери. Продюсер такого рівня запросто міг би знайти собі роботу на іншій студії. Але президент Disney Боб Айгер схвалив реорганізацію в Marvel і дозволив Файгі працювати під начальством Хорна.

Найближчий фільм Marvel Studios - бойовик «Перший месник: Велике протистояння» - вийде в Україні 5 травня 2016.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####