14
ВЕР
2015

Скотт Купер зацікавився найвідомішою в світі вовчицею

Режисер Скотт Купер, чия кримінальна драма «Чорна меса» на минулому тижні була тепло прийнята на фестивалі у Венеції, підшукав для себе новий проект. Постановник подумує взятися за «Американського вовка», що розповідає історію знаменитого хижака, який жив на території Єллоустонського національного парку.
 
На фото: Скотт Купер

В основу сценарію картини ляже матеріал Ната Блейкслі, старшого редактора Texas Monthly. Його публікація, у свою чергу, виросла в книгу, за яку автор отримав від видавництва Crown семизначну суму.
 
Режисер з акторами своєї«Чорної меси» у Венеції

Стаття присвячена особистості мисливця, який випадково підстрелив альфа-вовчицю, відому під кличкою 832F (відвідувачам вона була знайома як о-Six) ​​і носила GPS-нашийник, з чиєю допомогою вчені стежили за її переміщеннями по Єллоустоні. Хижачка, улюблена туристами, захисниками дикої природи і дослідниками, вважалася найзнаменитішою представницею свого виду в світі (її навіть удостоїли некролога в New York Times). У 2012-му вона була убита якимсь стрільцем в районі, прилеглому до парку.

За кілька місяців до трагічної події, що викликав бурю обурення і гарячу дискусію в американському суспільстві, владі якраз вперше дозволили полювання на межах з Єллоустоном територіях, тому за загибель вовчиці ніхто не поніс покарання.

 
Кадр з фільму «Чорна меса»

Курирувати стрічку про 832F і її безвісного вбивцю буде компанія Леонардо ДіКапріо Appian Way. У продюсерах значаться діловий партнер актора Дженніфер Девіссон і творець «Мисливців на гангстерів» Кевін МакКормік з Langley Park. Минулої осені дві згадані студії відвоювали права на екранізацію історії у New Regency і ImageMovers Роберта Земекіса. В даний час фільм базується на Warner.
 
Кадр з фільму «Чорна меса»

Скотт Купер вже співпрацював з Appian Way, для якої зняв трилер «З пекла» з Крістіаном Бейлом. Його найближча режисерська робота «Чорна меса», де задіяні Джонні Депп, Джоел Едгертон, Бенедикт Камбербетч і Дакота Джонсон, вийде в український прокат 29 жовтня.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####