17
ВЕР
2015

Disney влаштує повернення Мері Поппінс на великий екран

Студія Disney задумала нову стрічку про прославлену ідеальну няню, до чиєї історії в останній раз зверталася в класичному кіномюзиклі 1964 року. Постановкою продовження пригод Мері Поппінс займеться режисер «Чикаго» Роб Маршалл.
 
Кадр з фільму «Мері Поппінс» 1964 року

Планована картина, продюсована Джоном Делюкой і Марком Е. Платтом, не буде подаватися як сиквел попереднього фільму, де головні ролі виконали Джулі Ендрюс і Дік Ван Дайк. Натхненням для проекту послужать книги Памели Треверс, яка написала, як відомо, вісім романів про популярну героїню.
 
Кадр з фільму «Мері Поппінс» 1964 року

Сценаристом сучасної стрічки про Мері Поппінс значиться Девід Мегі, номінант на премію «Оскар» за тексти до «Життя Пі» і «Чарівної країни». Дія фільму буде розвиватися в Лондоні через два десятиліття після подій картини Роберта Стівенсона, в період Великої депресії.
 
На фото: Роб Маршалл

Що стосується музичної сторони проекту, якою особливо прославилася історія з Джулі Ендрюс («Мері Поппінс» 1964 року отримала нагороди Американської кіноакадемії в тому числі за кращу пісню і саундтрек), то за неї на цей раз будуть відповідальні Марк Шеймен і Скотт Віттман, що працювали над «Лаком для волосся» Адама Шенкмана. Студія буде тісно співпрацювати з фондом письменниці, а також з Річардом Шерманом, співавтором іконічних композицій «Chim Chim Cher-ee» і «Supercalifragilisticexpialidocious».

 

Роб Маршалл, що встав біля керма проекту, має великий досвід у постановці музичних фільмів. Його «Чикаго» претендував на «Оскар» у тринадцяти категоріях, вигравши в шести з них, у тому числі в найголовнішою. Остання режисерська робота кінематографіста - адаптація бродвейського шоу «У темному-темному лісі» - домоглася великого комерційного успіху і отримала хороші відгуки.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####