25
ВЕР
2015

Рідлі Скотт натякнув на три сиквела «Прометея»

Схоже, як і його колега Джеймс Кемерон, який захопився розробкою всесвіту «Аватара», Рідлі Скотт може надовго поринути у світ свого «Прометея». В інтерв'ю німецьким журналістам режисер обмовився про плани на три продовження науково-фантастичної стрічки.
 
Рідлі Скотт і Нумі Рапас на зйомках першого «Прометея»

Німецький ресурс FilmFutter поцікавився у постановника, чи буде картина пов'язана з франшизою «Чужий», на що кінематографіст відповів ствердно, проте додав: «Але це не відбудеться в сиквелі. Це станеться у тому фільмі, що піде за ним, або навіть в четвертому проекті, перш ніж ми повернемося до "Чужого". Наша мета полягає в поясненні франшизи про Чужого і роз'ясненні того, як і чому він був створений. Я завжди думав про нього як про свого роду елемента бактеріологічної війни. Я завжди вважав, що оригінальний корабель, який я називаю "Круасаном", був броненосцем, що зберігав цих біомеханічних тварюк, що існували виключно для руйнування».
 
Кадр з фільму «Прометей»

Основний виробничий процес «Прометея 2», де будуть задіяні Майкл Фассбендер і Нумі Рапас, стартує в лютому. Раніше повідомлялося, що зйомки і реліз сиквела стрічки затримають продакшн «Чужого 5», біля керма якого стоїть Ніл Бломкамп.
 
Кадр з фільму «Прометей»

Рідлі Скотт попросив студію Fox відкласти випуск картини режисера «Району № 9», що пояснювалося участю ветерана кінематографа в обох проектах. Якщо компанія піде творцеві франшизи назустріч, вихід п'ятого «Чужого» відбудеться тільки в 2018-му. В даний час Бломкамп продовжує посилено займатися сценарієм своєї картини.
 
Кадр з фільму «Марсіянин»

«Марсіянин» Рідлі Скотта, тепло прийнятий на фестивалі в Торонто, опиниться в українських кінотеатрах 8 жовтня.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####