12
ЖОВ
2015

Гільєрмо дель Торо говорить про свій наступний фільм

«Багряний пік» поступово виходить в світ, тоді як його режисер дає інтерв'ю і ділиться планами на майбутнє. Гільєрмо дель Торо повинен був знімати сиквел «Тихоокеанського рубіжу», але вже радий, що проект відкладений. Замість нього він зосередиться на більш скромній картині.
 
На фото: Гільєрмо дель Торо

Між другим «Хеллбоєм» і «Тихоокеанським рубіжем» пройшли довгі п'ять років. Гільєрмо фліртував з декількома проектами, включаючи трилогію «Хоббіт» (дель Торо відмовився екранізувати книгу Толкіна через два роки після початку розробки) і фільм за романом Лавкрафта «Хребти безумства», який Universal закрила в останній момент.

«Тихоокеанський рубіж 2» Гільєрмо планував знімати вже цієї осені, але знову невдача: студія відклала картину на невизначений час. Схоже, дель Торо набридло битися зі студіями-мейджорами, і нещодавно він повідомив наступне: «Мені хочеться зняти що-небудь невелике і дике. Тому що мені необхідний передих і трохи більше божевілля в житті».

 
На зйомках фільму «Багряний пік»

Гільєрмо колись натякав, що це буде «дивний, невеликий і чорно-білий фільм», проте ніякої конкретики не було.

Згідно з інтерв'ю The Guardian, режисер планує ставити стрічку під назвою «Сільва» (Silva) про мексиканського борця-лучадоре, який виявляє, що всі політики насправді вампіри.

 
Кадр з фільму «Багряний пік»

«Сільва», якраз малобюджетний і чорно-білий проект, став причиною завершення режисерської кар'єри Гільєрмо в Мексиці. Після того як батька дель Торо викрали, сім'я заплатила величезний викуп, а потім бігла в Торонто. Тоді Гільєрмо знімав для студії Miramax картину «Мутанти» і планував залишатися мексиканським режисером. Але тепер його проекти збираються по частинах по всьому світу.

«Багряний пік» вийде в Україні 15 жовтня.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####