13
ЖОВ
2015

«Зоряні війни»: Епізод з фінальним монтажем

Джей Джей Абрамс повідомив, що студія Disney з великим трепетом ставиться до фільму «Зоряні війни: Пробудження сили» і ніяким чином не втручалася в роботу над картиною. Це означає, що у Абрамса залишилося право фінального монтажу - право, яке вже практично зникло в Голлівуді.
 
Кадр з фільму «Зоряні війни: Пробудження сили»

Був час, коли право фінального монтажу було нормальною історією серед таких голлівудських гігантів, як Мартін Скорсезе, Стівен Спілберг, Френсіс Форд Коппола і Вуді Аллен. Але час минав, і студії стали все більше побоюватися за свої вкладення. У результаті зараз фінальний монтаж рідко залишається за режисером. Хіба що в незалежному кіно і у Вуді Аллена.
 
Кадр з фільму «Зоряні війни: Пробудження сили»

В інтерв'ю журналу Vanity Fair Джей Джей Абрамс зазначив, що договір зі студією настільки великий, що «через нього можна проїхати у вантажівці». Однак фінальний монтаж залишається за ним. Швидше за все, згідно з контрактом студія мала право відібрати картину у Абрамса, що є дуже поширеною історією в Голлівуді. Але режисер каже: «Вони дозволили нам зняти той фільм, який ми хотіли зняти». Главу студії Боба Айгера Джей Джей називає людиною, з якою «прекрасно співпрацювати».

«Я готовий постійно говорити про те, наскільки добре Боб Айгер і Алан Хорн розуміли нашу роботу, яка стала частиною компанії Disney. Вони не намагалися діснейвувати фільм, вони вчинили правильно, призначивши Кетлін Кеннеді, приголомшливу людину і продюсера, главою Lucasfilm».

 
На зйомках фільму «Зоряні війни: Пробудження сили»

Серед чуток про франшизу можна виділити кандидата на роль Боби Фетта в окремий фільм про нього. За деякими даними, студія придивляється до Майкла Б. Джордана з «Фантастичної четвірки», проте офіційних даних поки не надходило.

«Зоряні війни: Пробудження сили» вийде в український прокат 17 грудня цього року.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####