16
ЖОВ
2015

Міцний горішок: Початок

Як стало відомо журналістам Deadline, студія 20th Century Fox приступила до роботи над шостим фільмом кіносеріі «Міцний горішок».
 
Брюс Вілліс - головний герой франшизи

Розробкою проекту займуться режисер «Міцного горішка 4.0» Лен Вайзман і продюсер Лоренцо ді Бонавентура («Трансформери»). Як повідомляється, в останнього на руках була сценарна заявка нового бойовика, яку боси Fox попросили перетворити в сюжет фільму про Джона Макклейна.

У 1995 році творці франшизи вже надходили схожим чином, коли сценарій Джонатана Хенслі «Саймон говорить» перетворили на третій фільм про знаменитого кіногероя Брюса Вілліса.

 
Кадр з фільму «Міцний горішок 3: Помирати з піснею»

За відомостями інсайдерів, дія основної частини сюжету «Міцного горішка 6» відбуватиметься за десять років до захоплення заручників у будівлі Накатомі. У такому випадку керівництву Fox доведеться шукати актора, який зіграв би Джона Макклейна в молодості, а участь Вілліса в проекті може обмежитися епізодичною роллю. Офіційні представники студії поки не коментують цю інформацію.
 

Режисерське крісло шостої частини може зайняти сам Лен Вайзман. У 2007 році йому вдалося успішно повернути Макклейна на екрани після 12-річної відсутності: «Міцний горішок 4.0» приніс студії понад $383 млн і заслужив схвальні відгуки критиків. Проте вже шість років потому боси Fox ледь не поставили хрест на кіносеріі. «Міцний горішок: Гарний день, щоб померти» Джона Мура не тільки не зміг повторити успіх четвертої частини в прокаті, а й був визнаний критиками найгіршим фільмом франшизи.
 
Кадр з фільму «Міцний горішок: Гарний день, щоб померти»

Раніше ходили чутки, що дія «Міцного горішка 6» може розгорнутися в Японії під час святкування 30-ї річниці порятунку заручників у вежі Накатомі.
 
Джерело: lostfilm.info
Переклад: kinobox.in.ua
#####