02
ЛИС
2015

Робота над фільмом «Чужий» Ніла Бломкампа зупинена

Цього слід було очікувати. Коли Рідлі Скотт оголосив про свій твердий намір знімати сиквел «Прометея» і повідомив його назву («Чужий: Втрачений рай»), кіноіндустрія пророкувала швидку кончину проекту Бломкампа. Режисер «Елізіума» збирався ставити п'яту частину франшизи.
 
На фото: Ніл Блокамп

У лютому цього року студія Fox підписала контракт з Бломкампом на зйомку нового фільму франшизи, розпочатої Скоттом і Джеймсом Кемероном. Тоді ж зазначалося, що до «Прометея» фільм Ніла не матиме ніякого відношення. До того моменту у «Чужого 5» не було і натяку на сценарій, але Бломкамп щедро ділився своїми розробками в соцмережах.

 
Кадр з фільму «Прометей»

Коли ж у серпні сер Рідлі заявив про свої плани ставити продовження фантастичної стрічки «Прометей», пішли розмови, що сиквел пригальмує виробництво «Чужого 5». Ситуацію на цьому тижні прояснив сам Ніл Бломкамп, написавши в твіттері, що його «Чужий» відправився в заморозку.
 

Чим далі займеться режисер «Робота Чаппі»? Чи можливе повернення до сиквелу «Району № 9», або ж у нього в планах є якийсь інший проект? Про свої плани Ніл поки не повідомляє.
 
Рідлі Скотт на зйомках «Марсіянина»

Звичайно, якщо Рідлі Скотт повертається до ксеноморфів, то його проект для студії буде куди цікавіше, ніж версія Бломкампа. Його «Чаппі» заробив в світовому прокаті 102 мільйони доларів, з яких всього 31 млн припав на США. «Марсіанин» Скотта вже підходить до зборів в 400 млн доларів, причому на США з них припадає 170 мільйонів.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####