29
ГРУ
2014

У Єгипті, Марокко і ОАЕ заборонили «Вихід» Рідлі Скотта

Епік Рідлі Скотта «Вихід: Боги та Царі» заборонений до показу в ряді країн


 
Зображення пророків і релігійних фігур в мусульманському співтоваристві не вітається. Першою країною, що відмовилася показувати «Вихід», став Єгипет. За іронією долі саме там розвивається дія фільму. Комітет з цензури був незадоволений деякими сценами картини, зокрема будівництвом пірамід євреями і поділом вод Червоного моря. У підсумку відмова була мотивована «історичними невідповідностями».

Марокканський центр кіно (CCM) спочатку дав «Виходу» зелене світло, але згодом влада вирішила скасувати прокат за день до прем'єри фільму. Кінотеатри країни отримали усні розпорядження про зупинення релізу. Відзначимо, що картина Скотта частково знімалася в Марокко.

Тепер до двох вищевказаним країнам приєдналися Об'єднані Арабські Емірати. Директор комітету з відстеження медійного контенту при Національній раді масмедіа повідомив наступне: «Ми виявили безліч помилок не тільки в зображенні ісламу, але й інших релігій. Тому фільм не буде випущений в ОАЕ».

Біблійний епік Рідлі Скотта вже піддавався критиці з боку західних ЗМІ за вибір білих акторів на ролі жителів Близького Сходу.

«Вихід: Боги та Царі» обійшовся студії 20 Century Fox в 140 мільйонів доларів. У прем'єрний уїк-енд стрічка заробила 24,5 млн доларів у себе на батьківщині. На сьогоднішній день в скарбничці фільму майже 110 мільйонів.

Прем'єра стрічки «Вихід: Боги та Царі» в кінотеатрах України стартує 1 січня 2015.
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####