06
ЛИС
2015

Цю пісню не задушиш: Ремейк «Ворона» знову ожив

Ви не повірите, але ремейк «Ворона» виявився живучим. Що тільки з ним не відбувалося: мінялися актори, режисери, сценаристи, навіть встигла збанкрутувати студія Relativity Media, яка займалася проектом. І все-таки новий «Ворон» знову маячить на горизонті.
 
Кадр з фільму «Ворон» 1995 року

Про смерть ремейка заговорили на початку серпня, коли Relativity призупинила роботу над кількома картинами з-за свого жалюгідного фінансового стану. Влітку цього року студія була оголошена банкрутом, оскільки борг її налічував півмільярда доларів.
 
Кадр з фільму «Ворон» 1995 року

Трохи раніше, до банкрутства Relativity, з проекту вибув Джек Х'юстон, затверджений на роль музиканта Еріка Дрейвена, повсталого з мертвих, щоб помститися за вбиту кохану. До Х'юстона до ролі був приписаний Люк Еванс, але актор теж у результаті відмовився зніматися.

Цікаво, що проекту був вірний Корін Харді. Він весь цей час так і залишався приписаний в якості режисера ремейка. На цьому тижні постановник отримав номінацію на премію BIFA за свою картину «Ліс», а також підписав угоду з компанією Relativity, згідно якої він приступить до зйомок «Ворона» в березні майбутнього року.

 
На фото: Корін Харді

Relativity намагається піднятися після удару, завданого банкрутством, і «Ворон» стане першою стрічкою студії після реструктуризації. Наприкінці вересня продюсер Едвард Р. Прессман опротестував включення ремейка в список проектів Relativity, які повинні були знайти нових господарів. За словами Прессмана, Relativity вклала понад 7 мільйонів доларів в розробку проекту, причому 2,5 мільйони припадає на придбання опціону, що дозволяє студії знімати ремейк, сиквели і приквели «Ворона». Якби зйомки не почалися протягом найближчих трьох років, права б знову повернулися до продюсера.

Зараз Харді і продюсерам знову доведеться шукати актора на головну роль.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####