09
ЛИС
2015

Хлоя Морец зіграє головну роль у «Русалоньці»

Екранізація казки Ганса Крістіана Андерсена «Русалонька», яка тимчасово застигла через відхід режисера Софії Копполи, знову ожила. Річард Кертіс напише сценарій, а головну роль отримала Хлоя Морец.
 
На фото: Хлоя Морец

У березні 2014-го Софія Коппола була приписана до проекту студій Universal Pictures і Working Title. Картина, що знаходилася в розробці вже кілька років, повинна була зберегти похмуру тональність, притаманну казці данського письменника, і ніяк не повторювати версію, показану в мультфільмі студії Disney.

Однак влітку 2015-го Коппола вибула з проекту через творчі розбіжності, і пішли розмови, що її підбере Джо Райт, якому «Русалоньку» пропонували з самого початку. Втім, після досить слабкого прокату останньої стрічки Райта «Пен: Подорож до Небувалії», є підозра, що багатобюджетне кіно режисерові найближчим часом пропонувати не будуть.

 
На фото: Річард Кертіс

Хлоя Морец була головною претенденткою на роль Русалочки ще при Копполі в режисерському кріслі. Подейкують, що актрису нав'язали продюсери, сама ж Софія була категорично проти, що і послужило причиною її відходу.

Студія продовжувала бачити Морец з риб'ячим хвостом, але не анонсувала участь актриси, поки не знайшла сценариста, який напише фінальну версію. Ним стане Річард Кертіс, автор «Ноттінг Хілла», «Щоденника Бріджет Джонс», «Реальної любові» і «Коханого з майбутнього». За сценарій фільму «Чотири весілля і один похорон» Кертіс номінувався на премію «Оскар».

 
Кадр з фільму «5-та хвиля»

У січні 2016- го Хлоя Морец з'явиться на українських екранах в екранізації бестселера «5-та хвиля». Зараз актриса знімається у комедії «Сусіди 2».
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####