09
ЛИС
2015

Бокс-офіс США погнався за Бондом

Чергова порція пригод агента 007 - «007: СПЕКТР» - змусила глядачів США розщедритися на 73 млн. долларів. Якщо порівнювати з попередньою картиною,«007 Координати"Скайфол"», то 24-й фільм кіносеріі трохи не дотягнув до результату попередника в прем'єрний тиждень і програв йому 15,3 млн.доларів.

Спочатку багато критиків говорили про те, що «Спектру» складно буде змагатися зі «Скайфол», що вийшов практично ідеальним. Так і вийшло - крім відставання за сумою зборів, новий фільм про Бонда поступається попередній частині і за оцінками рецензентів.

Думки про «Спектр» в професійному співтоваристві розділилися: хтось порахував черговий вихід Деніела Крейга в костюмі Бонда захоплюючим видовищем, а комусь фільм здався дещо зім'ятим. Здавалося б, у «Спектр» є все, що характерно для картин про агента 007, - екстравагантні локації, запаморочливі трюки і гонитва, красиві дівчата і небезпечний лиходій в особі Крістофа Вальца. Однак головне, чого не вистачило останніх пригод Бонда, - емоційної напруженості, що була буквально в кожному кадрі того ж «Скайфол».


Кадр з фільму «007: Спектр»

Але, незважаючи на деякі недоліки, 24-й фільм про Бонда вартий перегляду. І, можливо, Крейгу варто почекати з відходом з франшизи і приміряти образ агента 007 хоча б ще раз.

На другій сходинці розташувався ще один дебютант минулого тижня - анімаційний проект «Снупі і дрібниця пузата в кіно». Чарлі Браун, песик Снупі і компанія зібрали за минулий вікенд 45 млн.доларів. Персонажі, створені Чарльзом М. Шульцем в середині минулого століття, вже довгий час є невичерпним джерелом прибутку для ділків медіаіндустрії. Так, з 1950 по 2000 рік виходив щотижневий комікс Peanuts, а з середини 60-х на телебаченні з завидною регулярністю почали з'являтися мультфільми про Чарлі Брауна і його друзів.


Кадр з фільму «Снупі і дрібниця пузата в кіно»

Критики відзначали, що стрічка зуміла зберегти традиції франшизи і віддати данину поваги її довгій історії. У підсумку у режисера Стіва Мартіно вийшов чарівний і смішний фільм, призначений переважно для юної аудиторії, але при цьому викликає почуття ностальгії у тих, хто знайомий зі спадщиною Шульца.


Кадр з фільму «Марсіянин»

На третю сходинку опустився «Марсіанин» Рідлі Скотта, на свій шостий прокатний тижндень зібрав 9,3 млн. доларів. У цілому Марк Уотні може похвалитися сумою 197,1 млн.доларів, і все йде до того, що наступного тижня науково-фантастична драма подолає позначку в 200 млн. доларів. Уже можна говорити про те, що «Марсіанин» - самий касовий фільм Скотта як на домашній, так і на світовій арені (458,5 млн. доларів). Все склалося для картини вдало - відмінний вибір актора на головну роль, майже ідеальна адаптація дотепного бестселера Енді Вейра і талановита робота режисера та його команди.


Кадр з фільму «Страшилки»

За «марсіанином» в топі-5 північноамериканського бокс-офісу слід комедія Роба Леттермана «Страшилки». Фільм, заснований на творах Р.Л. Стайна, настільки припав глядачам до душі, що вони поклали в його скарбничку ще 7 млн.доларів. Зараз картина може похвалитися домашнім результатом в 66,4 млн.доларів, а критики назвали її веселою, трішки страшною і трохи старомодною. Крім Джека Блека, що прекрасно впорався з роллю дивакуватого письменника, відзначилася також і молодь: Ділан Міннетт і Одейя Раш органічно вписалися у світ, створений Стайном.


Кадр з фільму «Міст шпигунів»

І останнє місце в п'ятірці кращих бокс-офісу США займає драма «Міст шпигунів». За минулі вихідні скарбничка фільму Стівена Спілберга поповнилася ще на 6,1 млн.доларів. Таким чином, загальна домашня каса картини складає на даний момент 55 млн.доларів. Четверта за рахунком спільна робота режисера і Тома Хенкса сподобалася кіноманам тим, що Спілберг залишається вірний собі. Фільм виглядає дуже реалістично, ніби його дію насправді розгортається за часів Холодної війни. Музичний супровід, декорації - все відповідає тій епосі, а чудова гра Хенкса приковує увагу глядачів до подій на екрані з перших же хвилин.
 
Джерело: lostfilm.info
Переклад: kinobox.in.ua
 
#####