12
ЛИС
2015

Помер фанат «Зоряних війн», який побачив 7-й Епізод

Впродовж останніх тижнів багато людей стежило за компанією #forcefordaniel. Англомовний інтернет благав студію Disney показати «Пробудження сили» смертельно хворому фану «Зоряних воєн» Деніелу Флітвуду. Цього тижня Деніел помер.


На фото: Деніел Флітвуд

Це дуже сумна історія, чимось схожа на фільм «Фанати», в якому п'ятеро фанів «Зоряних воєн» вирушають на ранчо «Скайвокер» до Джорджа Лукасу, щоб подивитися I Епізод. Один з героїв серйозно хворий, і в підсумку Лукас показує йому копію фільму.

Останнє бажання вмираючого - закон. Іноді студії, ці неповороткі і складні механізми, проявляють людяність і виконують бажання смертельно хворих. У 2013-му році Джей Джей Абрамс показував «Стартрек: Відплата» Деніелу Крафту, директору нью-йорского фестивалю азіатського кіно, за п'ять місяців до релізу. Крафту залишалося півтора місяця, коли його друзі почали домагатися перегляду. Інтернет - велика річ, і Абрамс послання побачив. Через день після публікації треду на Reddit, дружині Дена позвонив сам режисер, а наступного дня до Крафтів приїхав продюсер з чорновою версією фільму. Ден помер через 10 днів після показу.


Кадр з фільму «Зоряні війни: Пробудження сили»

Інший Деніел, Флітвуд, з дитинства був шанувальником «Зоряних воєн». У липні цього року лікарі поставили йому діагноз - веретеноклітинна саркома м'яких тканин. Рідкісний вид раку, але, як і всякий рак, з сумним прогнозом: лікарі припускали, що Флітвуду залишалося всього два місяці. Ден зумів прожити довше, але восени його стан погіршився. Дружина Дена, Ешлі Флітвуд, розуміючи, що чоловік не доживе до прем'єри (18 грудня), ще влітку розпочала кампанію #forcefordaniel - сила для Деніела. Вона благала студію показати чоловікові «Пробудження сили».


Фото зі знімального майданчика 
фільму «Зоряні війни: Пробудження сили»

Поступово кампанія почала добиратися і до акторів. Марк Хемілл, Джон Бойега, Керрі Фішер і Дейзі Рідлі упрошували студію виконати бажання фаната. У підсумку, 5 листопада Ден зміг побачити чорновий монтаж, попередньо поговоривши з Джей Джей Абрамсом.

10 листопада 32-річний Деніел Флітвуд помер. Його дружина написала у фейсбуці: «Деніел боровся до самого кінця. Він пішов у сні, мирно. Він завжди буде нашим героєм ». 
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua

 
######