14
ЛИС
2015

Кейт Бланшетт стане ексцентричним архітектором

Відразу дві історії пов'язані на цьому тижні з Кейт Бланшетт. Актриса веде переговори щодо головної ролі у мелодрамі Річарда Лінклейтера «Куди ти пропала, Бернадетт?», А за чутками, Бланшетт кличе студія Marvel грати головну злочинницю у фільмі «Тор: Рагнарок».


На фото: Кейт Бланшетт 

Втім, ми не будемо загострювати увагу на історії з Marvel, оскільки поки що це на рівні слуху, а ось участь Кейт у фільмі Лінклейтера набагато реальніше.

«Куди ти пропала, Бернадетт?» - роман Марії Семпл, став бестселером і перекладений на багато мов світу. Написаний він досить незвично: більшу частину книги складають електронні листи героїні, її дочки, листування з психіатром, документи ФБР, а звична оповідь тут відсутня.


Кадр з фільму «Попелюшка»

П'ятнадцятирічна Бі Бранч дуже хоче поїхати в Антарктиду і випрошує у батьків цю поїздку в нагороду за свою відмінне навчання. Мати Бі, розсіяна і дивна Бернадетт, за кілька днів до поїздки встигає посваритися з батьківським комітетом школи, зробити легкий (і безпечний для життя) наїзд на шкідливу сусідку, а вирішувати всі свої справи Бернадетт доручає своїй помічниці, що знаходиться в Індії.

Чоловік Бернадетт, Елджі, працює в компанії «Майкрософт», рідко буває вдома, але звик до своєї ексцентричної дружині. Однак за день до поїздки в Антарктиду Бернадетт зникає. Елджі і Бі відправляються на її пошуки. Поступово Бі дізнається, що її мати колись могла стати досить успішним архітектором, але примудрилася виконати трюк із зникненням і з цієї професії.

Річард Лінклейтер зацікавився «Бернадетт» у лютому цього року. Однак незабаром увагу режисера сфокусувалося на інший екранізації, стрічці «Проект "Рози"», де він збирався знімати Дженніфер Лоуренс. Проте актриса з фільму пішла, а слідом за нею пішов і Лінклейтер.


На фото: Річард Лінклейтер 

Меган Еллісон і її компанія Annapurna Pictures продюсують «Куди ти пропала, Бернадетт?». Сценарій написали Скотт Нейстадтер і Майкл Х. Уебер. На їхньому рахунку адаптація бестселера «Винні зірки», фільми «500 днів літа» і «Захоплюючий час».


Кадр з фільму «Керол»

Кейт Бланшетт в цьому році з'явилася в образі злої мачухи у казці «Попелюшка», а також в драмах «Лицар кубків», «Керол» і «Правда», показаних на кінофестивалях у Берліні, Каннах і Торонто.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####