18
ЛИС
2015

Готується ремейк фільму Крістофера Нолана «Пам'ятай»

AMBI Pictures, замахнулася на переробку картини «Пам'ятай», що вийшла 15 років тому, також хоче зняти рімейк «Солодкого життя» Федеріко Фелліні, а в бібліотеці студії є права на 400 картин, включаючи «Донні Дарко».


Кадр з фільму «Пам'ятай»

Другий за рахунком повнометражний фільм Крістофера Нолана заснований на історії його брата Джонатана Нолана. Гай Пірс грав блондина Леонарда Шелбі, у якого вбили дружину. Він розшукує вбивцю, постійно роблячи фотографії на «Полароїд» і наносячи на тіло татуювання. У Леонарда є проблема: він пам'ятає все, що було до вбивства, але не в силах згадати, що було 15 хвилин тому.


Кадр з фільму «Пам'ятай» 

«Пам'ятай» коштував 9 мільйонів доларів, а в прокаті зібрав 39 млн.доларів, отримавши статус культової картини. На одному з DVD-видань фільм можна подивитися в хронологічному порядку.


Крістофер Нолан та Гай Пірс на зйомках фільму «Пам'ятай»

AMBI Pictures - компанія, що належить продюсерам Андреа Ієрволіно і Моніці Бакарді. Відносно недавно вони придбали бібліотеку фільмів у компанії Exclusive Media Group і тепер є володарями прав на 400 картин. Серед них «Донні Дарко», «Жорстокі ігри» і «Обережно, двері зачиняються».

У найближчих планах AMBI Pictures витратити 200 мільйонів доларів на п'ять фільмів бюджетом від 25 до 30 мільйонів і на десять картин подешевше, які обійдуться у виробництві приблизно в 10 млн доларів або менше.


Кадр з фільму «Пам'ятай»

Моніка Бакарді заявляє, що ремейк «Пам'ятай» залишиться вірний баченню Крістофера Нолана і буде таким же солідним і гідним нагород, як оригінал. Нагадаємо, що картина номінувалася на «Оскар» за сценарій і монтаж.

Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####