18
ЛИС
2015

Бокс-офіс США любить Бонда і Снупі

Як і припускали журналісти, ніхто не зміг перешкодити лідерам минулого тижня продовжити тріумфальний хід по американських кінотеатрах. Минулі вихідні ознаменувалися черговою перемогою Джеймса Бонда над конкурентами.


Кадр з фільму «007: Спектр»

Заради перегляду блокбастера «007: СПЕКТР», 24-го за рахунком фільму з кіносеріі про агента 007, американські глядачі розщедрилися ще на 35,4 мільйона доларів. Зараз у скарбничці у картини Сема Мендеса сума в 130 млн.доларів, і за цим показником вона поступається своєму попереднику. Але на світовій арені «СПЕКТР» зумів перевершити результати «Скайфол» - за два прокатні тижні фільм зібрав значні 543,8 млн.доларів. Завдяки цьому імовірно останній вихід Деніела Крейга в костюмі Бонда вже потрапив в десятку найкасовіших фільмів року.

І нехай професійні рецензенти знайшли у «СПЕКТРА» деякі недоліки, це не применшує того факту, що глядачі чекають від стрічки про агента 007 захоплюючих погонь і запаморочливих трюків, яких в «Спектр» предостатньо. Тепер, згадуючи про реакцію публіки на призначення Крейга черговим Бондом, критики визнають, що актор зміг вжитися в роль і приніс в образ культового героя свою родзинку.


Кадр з мультфільму «Снупі і дрібниця пузата в кіно»

Другу сходинку фінансового рейтингу продовжує займати анімаційний фільм Стіва Мартіно «Снупі і дрібниця пузата в кіно», що зібрав за вихідні 24,2 млн.доларів. Виробничий бюджет проекту склав 99 млн, і він вже майже відбив його в домашньому прокаті, заробивши після двотижневого перебування в кінотеатрах 82,5 млн.доларів. Популярні Чарлі Браун і його друг Снупі, створені Чарльзом М. Шульцем, сподобалися і строгим критикам: на їхню думку, режисерові і сценаристам вдалося в призначеної для дітей картині зберегти веселу атмосферу оригінальних коміксів.


Кадр з фільму «Любіть Куперів»

На третю позицію в топі-5 бокс-офісу США вдалося забратися новій комедії «Любіть Куперів». Фільм про те, як величезне сімейство збирається на чергове спільне святкування Різдва, витягнув з гаманців американських глядачів 8,4 млн.доларів. Правда, критики не були так само щедрі, назвавши картину абсолютно передбачуваною, але при цьому зазначили, що робота Джессі Нелсон чарує своєю щирістю . До того ж наближається День подяки, а «Любіть Куперів» - поки єдиний фільм у кінотеатрах США на передсвяткову тему. Порадував аудиторію і акторський склад комедії - тут можна побачити Дайан Кітон, Джона Гудмана, Олівію Уайлд, Аманду Сейфрід, Маріса Томей та інших голлівудських зірок.


Кадр з фільму «Марсіанин»

Не збирається, схоже, найближчим часом залишати п'ятірку кращих і «Марсіанин» Рідлі Скотта. За свої сьомі за рахунком прокатні вихідні стрічка про виживання на Марсі змогла зібрати   6,7 млн.доларів. Американці настільки надихнулися історією непохитного Марка Уотні, що дозволили йому заробити 207,4 млн. доларів. І оскільки глядацька аудиторія фільму скорочується досить повільно, цілком можна очікувати, що « Марсіанин »затримається в топі-5 і на наступному тижні.


Кадр з фільму «33»

Ще один дебютант минулого тижня - драма «33» від Патрісії Рігген - розташувався на п'ятій сходинці рейтингу з результатом  5,8 млн.доларів. Глядачам завжди до душі були фільми-катастрофи, і стрічка Рігген, заснована на реальних подіях, не стала винятком. Мексиканський фільммейкер змогла зібрати на знімальному майданчику зоряний акторський склад на чолі з Антоніо Бандерасом, якому належало відтворити на екрані трагедію, що сталася п'ять років тому в Чилі. Тоді 33 шахтарі опинилися під землею на цілих 69 днів, і весь цей час жителі планети із завмиранням серця стежили за розвитком ситуації.

 
Джерело: lostfilm.info
Переклад: kinobox.in.ua
#####