21
ЛИС
2015

Кеннет Брана розслідує вбивство в Східному експресі

Цього року стало відомо, що студія 20th Century Fox запропонувала Кеннету Брана («Гамлет», «Попелюшка») очолити зйомки екранізації роману Агати Крісті «Вбивство в Східному експресі». Як повідомляє The Hollywood Reporter, боси кінокомпанії успішно завершили переговори з п'ятикратним номінантом на премію «Оскар». Президент студії Fox Емма Уоттс поспішила оголосити, що Брана не тільки займеться постановкою фільму, а й виконає в ньому роль Еркюля Пуаро.


На фото: Кеннет Брана

Знаменитий роман королеви детективів вийшов у друк 1 січня 1934. Дія «Вбивства в Східному експресі» розгортається в пасажирському потязі, що прямував з Стамбула до Парижа. Коли в одному з купе знаходять труп американського магната Ретчетт, Пуаро доводиться пустити в справу свої «маленькі сірі клітини», щоб з'ясувати особу вбивці.


На фото: Еркюль Пуаро у виконанні Девіда Суше

Герої роману Крісті не раз гостювали на великих і маленьких екранах. Роль Пуаро у стрічці 1974 принесла Альберту Фінні номінацію на премію «Оскар». У 2001 році в телефільмі каналу CBS Еркюля зіграв Альфред Моліна, а п'ять років тому свою версію «Вбивства в Східному експресі» представили на суд глядачів творці британського серіалу «Пуаро» (Agatha Christie's Poirot). Образ бельгійського детектива в проекті каналу ITV протягом майже чверті століття втілював Девід Суше.


Кадр з фільму «Вбивство у східному експресі» 1974 року

Сценарій нової екранізації написав Майкл Грін, а продюсерські функції візьмуть на себе Рідлі Скотт, Саймон Кінберг, Марк Гордон і Кеннет Брана.

 
Джерело: lostfim.info
Переклад: kinobox.in.ua
#####