22
ЛИС
2015

Пітер Джексон покаявся в помилках «Хоббіта»

Незважаючи на те, що трилогія «Хоббіт» заробила в світовому прокаті майже 3 мільярди доларів, деякі кінокритики залишилися далеко не в захваті від повернення Пітера Джексона в Середзем'я. У додаткових матеріалах до фільму «Хоббіт: Битва п'яти армій» режисер пояснив глядачам, чому йому не вдалося повторити успіх «Володаря кілець».


На фото: знімальний майданчик фільму «Хоббіт»

«Після того, як проект покинув Гільєрмо дель Торо, мені довелося взяти долю "Хоббіта" в свої руки, - заявив Джексон. - Я б хотів отримати півтора року на те, щоб опрацювати власне бачення історії, однак на ділі мені довелося міняти вектор розвитку фільмів прямо по ходу зйомок.


Кадр з фільму «Хоббіт»

Я приступив до роботи, хоча абсолютно не був до неї підготовлений. Мені потрібно було знімати неймовірно складні сцени, але у нас не було навіть розкадрувань. Доводилося придумувати щось прямо на знімальному майданчику. Іноді я відправляв акторів на обідню перерву, щоб використовувати зайву хвилинку для планування своїх подальших дій. Протягом майже всього знімального періоду я розумів, що далеко не всі аспекти роботи знаходяться під моїм контролем. Приміром, нас з Френ Уолш і Філіппою Бойенс не полишало відчуття, що наш сценарій далекий від ідеалу і вимагає доопрацювання. Я жив під постійним тиском.


Кадр з фільму «Хоббіт»

Я викручувався як міг, але моє терпіння лопнуло, коли на зйомки фінальної битви мені виділили всього два місяці. Я відправився до продюсерів зі словами: "Оскільки у мене немає ні розкадрувань, ні превізуалізаціі цих масштабних сцен, я поняття не маю, що я зможу зняти. Чому б нам взагалі не закінчити роботу над фільмом раніше? ". Вони погодилися дати мені додатковий час, щоб я зміг хоч якось підготуватися до зйомок фіналу трилогії ».

Джерело: lostfilm.info
Переклад: kinobox.in.ua
#####