25
ЛИС
2015

«Зоряні війни» можуть заробити 200 млн. доларів в перші дні

Три тижні залишилося до старту фільму «Зоряні війни: Пробудження сили» у світовому прокаті. Фільм вже заробив 54 млн. доларів тільки на препродажах квитків в США, а в прем'єрний вікенд може отримати від 185 до 210 млн. доларів.


Кадр з фільму «Зоряні війни: Пробудження сили»

Студія Disney у своїх прогнозах трохи скромніше і припускає, що сьомий фільм фантастичної франшизи запрацює максимум 170 мільйонів доларів в американському прокаті за прем'єрний вікенд.

Що стосується світового прокату, то ще в серпні фільму передрікали 615 мільйонів доларів. Якщо сила пробудиться з такою сумою, то вона покладе на обидві лопатки чемпіона, «Світ Юрського періоду», що заробив у світі тільки в перший вікенд 524,4 мільйони доларів. Нагадаємо також, що динозаври Universal швидше за всіх перевалили за межу 1 мільярд  - для цього фільму знадобилося всього 13 днів.


Кадр з фільму «Зоряні війни: Пробудження сили»

Минулого тижня, коли стала відома сума, зароблена фільмом на препродажах (54 млн доларів), аналітики припустили, що до старту прокату вона добереться до 100 мільйонів доларів, оскільки рекламна кампанія ще тільки почала набирати обертів.

«Пробудження сили» приваблює як чоловічу, так і жіночу аудиторію, причому вік її самий різний - до 25 років і від 25 років і старше.

Деякі прокатники вважають, що різдвяна метушня може знизити американські збори фільму Джей Джей Абрамса, крім того своє вагоме слово може сказати погода. Літня прем'єра, мовляв, була б набагато успішніше. Але тут не можна забувати суми, що зібрали фільми серії «Хоббіт» і «Аватар», прем'єри яких також припали на грудень.


Кадр з фільму «Зоряні війни: Пробудження сили»

Час покаже, наскільки праві аналітики в своїх прогнозах. «Зоряні війни: Пробудження сили» почнуться в Україні з 17 грудня.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####