07
СІЧ
2015

20th Century Fox встановила абсолютний касовий рекорд

20th Century Fox встановила абсолютний касовий рекорд
 
Кіностудія 20th Century Fox встановила новий абсолютний рекорд у світових касових зборах. Як повідомляється в офіційному прес-релізі, фільми студії в 2014 році заробили більше 5,5 мільярда доларів. Попередній рекорд, що склав 5,15 мільярда доларів був зафіксований в 2011 році.

За межами Північної Америки збори студії досягли 3,73 мільярда доларів, що на 500 мільйонів доларів більше актуального раніше рекордного досягнення. У домашньому прокаті проекти 20th Century Fox заробили 1,79 мільярда доларів, що також є найкращим досягненням в історії студії і кращим результатом року.

Основними
«локомотивами» стали такі картини, як «Люди Ікс: Дні минулого майбутнього» (748 мільйонів доларів у світовому прокаті) і «Світанок планети мавп» (709 мільйонів доларів у світовому прокаті).
 
«Люди Ікс: Дні минулого майбутнього»

Вісім фільмів студії зібрали в домашньому прокаті більше 100 мільйонів доларів. Серед них «Загублена», «Той, що біжить лабіринтом», «Винні зірки» та інші. Тринадцять кінопроектів студії 20th Century Fox заробили понад 100 мільйонів доларів в міжнародному прокаті, два з них - вже згадувані вище продовження «Людей Ікс» і «Планети мавп» - більше п'ятисот мільйонів доларів.
 
Джерело: kinonews.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####