21
ГРУ
2015

Шон Пенн зіграє президента США Ендрю Джексона

Шон Пенн виконає головну роль в міні-серіалі HBO «Американський лев», присвяченому життю сьомого президента США Ендрю Джексона.


На фото: Шон Пенн

В основу міні-серіалу ляже отримавша Пулітцерівську премію біографічна книга «Американський лев: Ендрю Джексон в Білому домі», написана істориком Джоном Мічем. Додатковим джерелом матеріалу послужить біографія Роберта В. Реміні.

Ендрю Джексон - перший президент США від Демократичної партії. Він виріс в сім'ї вихідців з Великобританії, самостійно побудував кар'єру, зробив внесок у перемогу в англо-американській війні 1812-1815 років, прийняв закон про переселення індіанців.


На зображенні: Ендрю Джексон

Шон Пенн не тільки виконає головну роль, а й виступить виконавчим продюсером проекту. За сценарій відповідають Даг Міро і Карло Бернард, що працювали над серіалом «Нарко» для Netflix. Старт зйомок намічений на 2016 рік, тому до глядачів серіал, швидше за все, дістанеться вже в 2017-му.

«Американський лев» - не перший проект HBO про президента США. У 2008 році побачив світ спродюсований Томом Хенксом «Джон Адамс» з Полом Джаматті в ролі другого президента країни.


Кадр з фільму «Ганмен»

Цього року Шона Пенна можна було побачити на великому екрані у бойовику «Ганмен», де він зіграв з Хав'єром Бардемом і Ідрісом Ельба.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####