21
ГРУ
2015

У бокс-офісі США пробудилась сила

Підсумки минулого вікенду в північноамериканському бокс-офісі навряд чи кого-небудь здивують: беззаперечним переможцем в гонці за перше місце став блокбастер «Зоряні війни: Пробудження сили». Ще до того, як фільм з'явився в кінотеатрах США, попередні продажі квитків били всі мислимі і немислимі рекорди. Як результат, загальна сума зборів «Пробудження сили» склала 238 мільйонів доларів.


Кадр з фільму «Зоряні війни: Пробудження сили»

За цим показником картина Джей Джея Абрамса встановила новий рекорд в США, змістивши з першого місця «Світ Юрського періоду». Втім, це не єдине досягнення сьомого епізоду космічної саги, і журналісти продовжують підраховувати, скільки ж усього рекордних позначок він зміг подолати. Правда, на світовій арені «Пробудження сили» зібрало в перший тиждень 517 млн. доларів, поступившись результату «Світу Юрського періоду».

Колись здавалося, що Абрамс і його команда звалили на себе непосильну ношу, намірившись повернути «Зоряні війни» на екрани. Однак, судячи з відгуків критиків і глядачів, гра коштувала свічок. Крім того, що сам фільм вийшов неймовірно красивим і цікавим, він ще й дуже схожий за стилістикою на оригінальну трилогію. Новачки ж в особі Джона Бойега і Дейзі Рідлі органічно вписалися у свої образи, і можна сміливо говорити про те, що ці актори - нові зірки, запалені в далекій-далекій галактиці.


Кадр з фільму «Елвін і бурундуки 4»

На другій позиції  виявився анімаційний фільм «Елвін і бурундуки 4». Звичайно, результат у стрічки Уолта Бекера вийшов куди скромніше, ніж у «Пробудження сили», але Елвіну і його друзям все ж вдалося заробити 14,4 млн.доларів. Якщо дивитися в цілому по кіносерії, кожна наступна частина завжди збирала менше коштів, ніж попередня, і четвертий фільм не став винятком.

Рецензенти, правда, до четвертого «Елвіну» поставилися не так поблажливо, як глядачі. На голови творців картини посипалися докори, що стосуються дурних жартів і прихованої реклами. І все ж ці недоліки не скасовують того факту, що Елвін і компанія здатні розвеселити будь, особливо коли вони відправляються в подорож з Лос-Анджелеса в сонячний Майамі.


Кадр з фільму «Сестри»

Третій рядок рейтингу посів ще один новачок прокату - комедія «Сестри» з Тіною Фей і Емі Полер в головних ролях. Актриси не раз з'являлися разом на екранах і провели три церемонії вручення «Золотих глобусів», а в картині Джейсона Мура їм належало зіграти двох зовсім різних за характером сестер. Критики практично одностайно назвали стрічку дотепною і захоплюючою, а головним її діамантом, безумовно, став дует Фей і Полер. Глядачі ж віддали за перегляд сього веселого дійства 13,4 млн.доларів.


Кадр з фільму «Голодні ігри: Переспівниця. Частина 2»

Блокбастер «Голодні ігри: Переспівниця. Частина 2 » потрапив на четверте місце в топі-5 із сумою в 5,7 млн.доларів. Зараз в активі у останнього фільму франшизи є  254 млн. в домашньому прокаті і 595 млн.доларів - у світовому. Як би там не було, друга «Переспівниця» все ж не зуміла перевершити результати попередніх частин кіносерії, що не завадило їй увійти в десятку найкасовіших стрічок 2015 року.


Кадр з фільму «Крід»

Останні декілька тижнів спортивна драма «Крід» і анімаційна стрічка «Хороший динозавр» постійно боролися за місця в середині топу-5 і буквально дихали один одному в потилицю. На минулих вихідних перемога в цьому змаганні дісталася «Крід», що поповнив свою скарбничку на 5,1 млн.доларів і зумів залишитися в п'ятірці кращих. Зараз Райан Куглер і його команда можуть похвалитися результатом в 87,9 млн.доларів, що, враховуючи виробничий  бюджет в 35 млн.доларів, говорить про успішність фільму в прокаті. Наступного тижня в американських кінотеатрах з'являться картини, які змагаються з «Крідом» за головні кінематографічні нагороди, і драму Куглера напевно потіснять з топ-5.

 
Джерело: lostfilm.info
Переклад: kinobox.in.ua
#####