11
СІЧ
2016

Гільєрмо дель Торо зніме «Фантастичну подорож»

Розмови про рімейк класики 1960-х «Фантастична подорож» йдуть в Голлівуді вже багато років. Студія Fox перебирала режисерів з 2007 року і зупинилася на кандидатурі Гільєрмо дель Торо. На жаль, «Тихоокеанський рубіж 2» на невизначений час вибув з планів постановника.


На фото: Гільєрмо дель Торо

Оригінальна «Подорож» була знята за часів холодної війни і вийшла на екрани у 1966 році. Вчений Ян Бенеш, який придумав спосіб зменшення людей, після замаху виявляється в стані коми. Виною тому тромб в мозку. Щоб допомогти Бенешові, п'ятірка відважних агентів і лікарів завантажується в спеціальний атомний підводний човен, зменшується і відправляється по кровоносній системі коматозного вченого назустріч тромбу. Фантаст Айзек Азімов, якого попросили написати новеллізацію сценарію, зазначав, що в проекті є безліч сюжетних дірок, так що фінал однойменної книги відрізняється від кіношного.


Кадр з фільму «Фантастична подорож»

Азімов також написав «Фантастична подорож 2», що не є продовженням оригіналу. Це була зовсім інша історія, дія якої розвивалася в Радянському Союзі.

У 2009 році Джеймс Кемерон взявся за продюсування ремейка. Проектом були зацікавлені Пол Грінграсс і Шон Леві, а в травні 2014-го сценарій нової «Фантастичної подорожі» довірили писати Девіду С. Гойеру. Таким чином, Гільєрмо дель Торо попрацює з Кемероном, який повинен був продюсувати картину «Хребти безумства», і з Гойєром, автором сценарію «Блейда 2».


Кадр з фільму «Фантастична подорож»

Що ж до «Тихоокеанського рубежу 2», то його доля стала ще сумнішою, після того як розробка картини була припинена: фільм пішов з графіків релізів студії Universal. За даними деяких інсайдерів, на сиквел може вплинути придбання компанії Legendary, яка розробляла фільм, китайським конгломератом Wanda. У Китаї «Тихоокеанський рубіж» відмінно показав себе, так що ще є невеликий шанс, що дель Торо в майбутньому повернеться до своїх гігантських чудиськ і роботів.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####