14
СІЧ
2016

«Хроніки Нарнії» перезапустять починаючи з 4-ої книги

Деякі франшизи не хочуть вмирати. Після трилогії «Хроніки Нарнії», розпочатої в 2005 році фільмом «Лев, чаклунка та шафа», у 2013-му йшли розмови про запуск четвертої стрічки з підзаголовком «Срібне крісло». У підсумку ця книга Клайва Льюїса покладе початок новій серії фільмів.
 
Кадр з фільму «Хроніки Нарнії: Лев, чаклунка та шафа»

Востаннє про «Хроніки Нарнії» було чутно в червні минулого року, коли сценарист Девід Мегі написав у своєму твіттері, що закінчив роботу над першим драфтом сценарію «Срібного крісла». Мегі трудився над адаптацією більше року, але схоже, що зовсім даремно.

Продюсер Марк Гордон на цьому тижні повідомив, що сподівається найближчим часом запустити в розробку новий фільм циклу «Хроніки Нарнії». Він не буде продовжувати вже наявну трилогію, а перезапустить франшизу з новими персонажами, починаючи з екранізації «Срібного крісла».

 
Кадр з фільму «Хроніки Нарнії: Принц Каспіан»

«Срібне крісло» - четверта книга в серії Льюїса. Дія її розвивається через кілька десятиліть після подій, показаних у фільмі «Підкорювач Світанку». Ніхто з родини Певенсі в Нарнію не повернеться, оскільки Пітер, Сьюзен, Едмунд і Люсі стали занадто дорослими. Головними героями є Юстас Шкода, що з'явився в серії «Підкорювач Світанку», і його однокласниця Джил Поул.

Тікаючи від школярів-мучителів, Юстас і Джилл потрапляють в Нарнію. Лев Аслан доручає їм знайти сина Каспіана, принца Ріліана, який був викрадений десять років тому. Діти вирушають на пошуки принца в північні землі, населені велетнями. Їх супроводжує меланхолічна і ексцентрична істота квакль по імені Муді.

 
Кадр з фільму «Хроніки Нарнії: Підкорювач Світанку»

Гордон у розмові з сайтом Collider стверджує, що «Срібне крісло» покладе початок нової серії: «Це буде абсолютно нова франшиза. Нові режисери, нова команда». У деталі продюсер не вдавався, але вже зрозуміло, що лева Аслана буде озвучувати новий актор, та й повернення Вілла Поултера, що грав Юстаса, чекати не варто.

Права на екранізацію книг Льюїса знаходилися у компанії The Walden Group, але в 2013 році їх перекупили The Mark Gordon Company і The CS Lewis Company.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####