19
СІЧ
2016

Стів Куган і Джон Сі Райлі зіграють класичних комедіантів

Режисер картини «Багно» та серіалу «Вініл» Джон С. Бейрд береться за історію одного з найвідоміших комічних кінодуетів - Стена Лорела та Олівера Харді. У фільмі їх зіграють Стів Куган і Джон Сі Райлі.
 
На фото: Олівер Харді і Стен Лорел

Худий британець Стен Лорел і корпулентний американець Олівер Харді стали одним з найвідоміших дуетів американського класичного кінематографа. До об'єднання кожен міг похвалитися солідною кінокар'єрою, проте офіційно вони почали працювати разом з 1927 року, коли з'явилися в короткометражці «Одягти штани на Філіпа». До 1940 року вони знімалися на студії Roach, потім з'явилися у восьми комедіях студій Fox і MGM. До середини 1940-х вони зав'язали з кінематографом і почали виступати живцем.

Лорел і Харді знялися разом у 107 фільмах. На їх рахунку 32 німі короткометражки, 40 короткометражок зі звуком і 23 повнометражних фільми.

 
Кадр з фільму «Великі гармати»

BBC Films розробляє проект, сценарій якого написав Джефф Поуп, що номінувався на «Оскар» за адаптацію «Філомени». «Стен і Оллі», як буде називатися фільм, розповість про унікальну дружбу дуету і про їх легендарну спільну роботу.

У центрі сюжету виявиться відомий тур 1953 року, в який вирушили Лорел і Харді. Будучи колись одним з найпопулярніших комічних дуетів, на початку п'ятдесятих вони вже літні люди, і їх золоті деньки позаду. Але вони вирішують відправитися в тур по деяких містах Великобританії. Дует колесить по країні, стикаючись з мізерними відвідуваннями своїх виступів. Але при цьому вони завжди знаходять можливість розсмішити один одного і поступово повертають глядацьку любов. Тур набирає популярність, проте Лорел і Харді ніяк не можуть впоратися з примарами минулого Стена і Оллі. Починають проявлятися скелети в шафі, які вкупі зі здоров'ям Олівера загрожують зруйнувати відносини друзів.

 
На фото: Стів Куган

Режисер Джон С. Бейрд каже: «Як і інші, я виріс на фільмах Лорела і Харді, тому мені неймовірно пощастило перенести на екран їх неймовірну, але правдиву історію про кохання, сміх і дружбу». Сценарист Джефф Поуп: «Стен Лорел і Олівер Харді - мої герої. Коли я дивлюся фільми з їхньою участю, негайно переношуся в дитинство, коли мені було 6 років, і я дивився їх, приклеєний до телевізора, абсолютно заворожений їх роботою. У них були живі персонажі зі своїми недоліками і слабкостями. Поки я працював над сценарієм, то провів дослідження і дізнався стільки всього, про що і поняття не мав».

 
На фото: Джон Сі Райлі

Стів Куган, один з найвідоміших комедійних акторів Великобританії, останній раз з'являвся на великому екрані у фільмі «Ніч у музеї: Секрет гробниці». Джон Сі Райлі в минулому році з'явився в сатиричній драмі «Лобстер» і в картині «Страшні казки», а зараз зайнятий на зйомках стрічки «Кінг Конг: Острів черепа».

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####