19
СІЧ
2016

Американська кіноакадемія змінить правила членства

Скандал, що розгорається в зв'язку з номінаціями на «Оскар», на цьому тижні вилився в заклики до бойкоту церемонії від Джада Пінкетт Сміт, а також повідомленням режисера Спайка Лі про те, що він не прийде на церемонію. Президент кіноакадемії Шеріл Бун Айзекс видала заяву, в якій повідомляє про прийдешні зміни в стані голосуючих.


На фото: Шеріл Бун Айзекс

Хештег OscarSoWhite - «Оскар» такий білий - з'явився невдовзі після оголошення номінантів. Жоден афроамериканський актор або актриса не були удостоєні номінації цього року. Зокрема, з фільму «Крід», відмінно прийнятого критиками і глядачами, номінується тільки Сільвестр Сталлоне.

Спайк Лі написав у понеділок: «Як взагалі вийшло, що другий рік поспіль всі 20 претендентів на акторські номінації виключно білі? І я мовчу про інші номінації. Хіба ми не вміємо грати?» Режисер повідомив, що підтримувати це не має наміру, а тому на церемонію 28 лютого не прийде.


Оголошення номінантів на «Оскар» 14 січня

Заяву Бун викладено в офіційному твіттері кіноакадемії.
«Мені хотілося б відзначити прекрасну роботу номінантів цього року. І поки ми відзначаємо їх чудові досягнення, я одночасно засмучена і розчарована відсутністю взаємодії. Це важка, але важлива розмова. Настав час великих змін. Кіноакадемія робить рішучі кроки для зміни свого складу. У найближчі дні і тижні ми переглянемо правила включення, щоб внести настільки необхідне різноманіття в набір 2016 і далі.

Як багато з вас знають, останні чотири роки ми вже застосовували спроби змінити різноманітність нашого складу. Але зміни не відбуваються так швидко, як нам хотілося б. Потрібно більше дій, дій більш якісних і швидких.

Це не безпрецедентний крок для кіноакадемії. У 1960-х і 1970-х була необхідність набрати молодих членів, щоб залишатися сучасною та життєздатною. У 2016-му ми в обов'язковому порядку будемо розглядати стать, расу, національність і сексуальну орієнтацію. Ми розуміємо істотність побоювань нашого співтовариства, і я вдячна тим, хто звернувся до мене в спробах спільного просування »
.


Церемонія нагородження «Оскар» 2015р.

Згідно з дослідженням Los Angeles Times, проведеним у 2012 році, склад кіноакадемії такий:
94% - білі
77% - чоловіки
86% - від 50 років і старше
33% - номінанти та лауреати «Оскара»
Середній вік кіноакадеміка - 62 роки.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####