22
СІЧ
2016

Про життя Олександра МакКвіна знімуть фільм

Британський постановник Ендрю Хей, чия драма «45 років» отримала акторські премії на торішньому Берлінському кінофестивалі, береться за трагічну історію життя кутюр'є Олександра МакКвіна.
 
На фото: Ендрю Хей

Продюсує картину Деміен Джонс, працював над фільмами «Мільйони», «Залізна леді» і «Леді в фургоні». Деякий час тому Джонс придбав права на екранізацію біографії МакКвіна «Кров під шкірою» (Blood Beneath The Skin), однак фільм не буде спиратися на книгу, вона, швидше, стане підмогою для вивчення окремих фактів з життя модельєра.

Сценарій пише драматург Кріс Урч, чия п'єса The Rolling Stone недавно наробила чимало галасу в Лондоні.

 
На фото: Олександр МакКвін

Олександр МакКвін прожив недовге, але яскраве життя, яке стане цікавим матеріалом для екранізації. Він народився в сім'ї простого таксиста, але в підсумку зробив запаморочливу кар'єру, ставши дизайнером одягу. Серед його клієнтів були світові знаменитості: він працював над гардеробом Девіда Боуї в його турі 2006-2007 рр, одягав Михайла Горбачова і принца Чарльза.

МакКвін прославився своїми скандальними показами - зокрема, в 1995 році на подіум виходили моделі в забрудненому одязі, але потім зривали її з себе, оголюючи груди. Так модельєр «прокоментував» тему витіснення селян в Шотландії в 18 і 19-му століттях.

 
Показ МакКвіна в 2009 році

Протягом останніх років життя МакКвін страждав від наркотичної залежності. У 2010-му році він покінчив із собою, через дев'ять днів після смерті матері. Модельєру було всього 40 років.

Розробкою картини займається студія Pathe.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####