25
СІЧ
2016

Ніколь Перлман заперечує ремейк «Лабіринту»

Фентезі «Лабіринт» за участю Дженніфер Коннеллі і Девіда Боуї, отримає нову версію - так писали новинні агентства в кінці минулого тижня. Нібито прикріплена до проекту Ніколь Перлман, яка працювала над сценарієм картини «Вартові Галактики». Але сценаристка повідомила, що ніхто не збирається перезнімати класику.
 
Кадр з фільму «Лабіринт»

У ніч на 23 січня сайт The Hollywood Reporter повідомив про те, що студія Tri-Star уклала угоду з компанією Джима Хенсона на виробництво нової версії «Лабіринту».

За сюжетом дівчина-підліток (одна з перших ролей Коннеллі в кіно) намагалася врятувати свого брата від короля гоблінів (Боуї), а для цього їй потрібно було пройти через лабіринт. Це був останній фільм Хенсона, знятий за сценарієм учасника трупи Монті Пайтон Террі Джонса. Виконавчим продюсером виступив Джордж Лукас.

 
Кадр з фільму «Лабіринт»

«Лабіринт» негарно показав себе в прокаті, зібравши усього 12,7 млн доларів при бюджеті в 25 млн. Хенсон настільки засмутився, що зарікся знімати кіно далі. З часом картина придбала культовий статус.

За даними Entertainment Weekly, новий проект став би сиквелом. Проте в неділю, 24 січня, Ніколь Перлман, яка за даними THR повинна була писати новий «Лабіринт», повідомила в твіттері наступне: «Будь ласка, не купуйтеся на яскравий заголовок. Ніхто не перезнімає "Лабіринт". Фільм хороший так, як він є».

 

У розмові з Guardian Australia сценарист сказала, що розмови про проект з компанією Джима Хенсона справді велися, але більше року тому. Інших подробиць вона повідомити не може. Перлман засмутилася, почувши, що вона і студії збираються нажитися на смерті Девіда Боуї, який пішов з життя 10 січня 2016-го.

«Час для такої новини вибрано жахливо невдало - це як удар під дих, - говорить Ніколь. - Музика Боуї допомогла мені пережити складний час. Я поважаю його як музиканта, як актора, як культову особистість, але найголовніше, як людину. Звичайно, написати для нього сценарій було б справжньою мрією».

 
Кадр з фільму «Лабіринт»

За словами сценаристки, «Лабіринт» - її улюблений фільм з дитинства, і вона не горить бажанням складати його ремейк.

Ніколь Перлман починала кар'єру в нині закритій програмою студії Marvel по «вирощуванню» сценаристів, добилася успіху, написавши сценарій «Вартових Галактики» разом з Джеймсом Ганном. Торік Перлман була прікріплена до екранізації коміксу «Капітан Марвел».

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####