26
СІЧ
2016

Сем Реймі придивляється до ремейку «Пророка»

Влітку 2013-го стало відомо, що Ніл Х. Моріц, продюсер франшизи «Форсаж», готує англомовний ремейк французької драми «Пророк» для студії Sony. Проект ожив: в режисерському кріслі може виявитися Сем Реймі.
 
На фото: Сем Реймі

«Пророк» вийшов у 2009 році і моментально став подією у світі кіно. У фільму дев`ять престижних премій «Сезар», у тому числі за кращий фільм, великий приз журі Каннського фестивалю, премії Європейської кіноакадемії та номінація на «Оскар» у категорії «Кращий фільм іноземною мовою».

 
Сем Реймі на зйомках серіалу «Еш проти Зловісних мерців»

Головний герой «Пророка» - Малік Ель Джеба (Тахар Рахім), який засуджений до шести років в'язниці. Йому всього 19 років, він не вміє ні читати, ні писати, а на волі у нього немає близьких. Однак йому вдається не тільки вижити серед запеклих ув'язнених, але й заручитися підтримкою Лучано, лідера банди корсиканців (Нільс Ареструп). Малік виконує ряд доручень Лучано і поступово вчиться жити в новому світі.

Жак Одіар зняв оригінальний фільм, а сценарій ремейка написав Денніс Ліхейн, автор детективів, за романами якого були зняті фільми «Таємнича ріка», «Бувай, дитинко, бувай», «Острів проклятих». Він же написав сценарій кримінальної драми «Брудні гроші», а Бен Аффлек зараз екранізує один з його недавніх романів «Нічне життя».

 
Кадр з фільму «Пророк»

Останній повнометражний фільм Сема Реймі, фентезі «Оз: Великий і Могутній», вийшов в 2013 році. З тих пір режисер займався продюсуванням, а серед його проектів - серіал «Еш проти Зловісних мерців».
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####