29
СІЧ
2016

«Той, що біжить по лезу» пробіжиться знову

Sony Pictures випустить на екрани продовження культового трилера Рідлі Скотта 1982 року «Той, що біжить по лезу». Компанія Sony буде здійснювати дистрибуцію фільму за кордоном, а Warner Bros. Pictures займеться прокатом стрічки в США та Канаді.
 
Кадр з фільму «Той, що біжить по лезу»

Режисером фільму стане Дені Вільньов («Полонянки», «Сікаріо»), а головні ролі виконають Раян Гослінг («Гра на пониження») і Гаррісон Форд («Зоряні війни»), що знову втілить образ Ріка Декарта. Рідлі Скотт виступить в ролі виконавчого продюсера. Хемптон Фенчер (співавтор оригінального фільму) і Майкл Грін написали сценарій на основі ідеї Фенчера та Скотта. Дія сиквела розгортається через кілька десятиліть після подій, що відбулися в першій частині. 
 
На фото: Дені Вільньов

Це вже третя колаборація Вільньова з 13-разовим номінантом на премію
«Оскар», оператором Роджером Дікінсом. Разом вони працювали над трилером «Полонянки» та кримінальним екшеном «Сікаріо», який приніс Дікінсу номінацію на Оскар-2016.
 
Основні зйомки сиквелу «Той, що біжить по лезу» заплановано на липень 2016 року.
 
Кадр з фільму «Той, що біжить по лезу»

«Той, що біжить по лезу» було визнано одним з найвидатніших фільмів усіх часів відповідно до численних опитуваннях, а також найкращим науково-фантастичним фільмом в історії кіно. Стрічку було знято Рідлі Скоттом за мотивами науково-фантастичного роману Філіпа Діка «Чи сняться андроїдам електровівці?» та випущено компанією Warner в 1982 році.  Фільм отримав дві номінації на премію «Оскар»: «Найкращі візуальні ефекти» та «Найкраща робота художника-постановника».
 
У 1993 році «Той, що біжить по лезу» було обрано Бібліотекою Конгресу для збереження в Національному кінореєстрі США як «культурно, історично та естетично важливої стрічки». У 2007 році фільм посів друге місце у списку найвпливовіших фільмів з використанням візуальних ефектів в історії кіно за версією Товариства фахівців з візуальних ефектів (Visual Effects Society).

 
#####