15
СІЧ
2015

«Аватар 2» доведеться почекати ще один рік

Прем'єра фільму «Аватар 2» відкладена до 2017 року

Реліз «Аватара 2» очікувався в грудні 2016 року. Третій фільм був заявлений на грудень 2017-го, а четвертий - на грудень 2018 року.

Режисер збирається знімати всі три фільми одночасно, щоб згодом працювати на постпродакшн кожного з них протягом року до виходу. Нагадаємо, що повернення на Пандору буде здійснюватися в Новій Зеландії, де Джеймс планує ставити продовження.

«Щоб історія працювала як сага протягом трьох фільмів, потрібен певний рівень складності, який не потрібен при зйомках однієї картини», - говорить Кемерон. Зараз постановник знаходиться в новозеландському Веллінгтоні, де сприяє просуванню місцевої кіноіндустрії в компанії інших режисерів, включаючи Пітера Джексона (режисер трилогії «Хоббіт») і Джейн Кемпіон (режисер фільмів 
«8», «Яскрава зірка»).

Завдяки податковим послабленням Нової Зеландії вартість трилогії не перевищить 1 мільярд доларів.

 

 
За словами Джеймса Кемерона, він ставив завдання завершити всі три сценарії до кінця січня. Над текстами трудиться спеціально найнята команда авторів.

«Ми складаємо всі три фільми одночасно. Хочемо, щоб усі сюжетні лінії проходили через три серії, а не один фільм, потім другий, потім третій. Паралельно ми працюємо над дизайном. На сьогоднішній день готовий дизайн всіх істот і навколишнього середовища».

Незважаючи на єдину, що зв'язує всі наступні «Аватари» лінію, Кемерон обіцяє, що фінали другої і третьої частин не залишать глядача в підвішеному стані.

«Аватар», що вийшов в 2009 році, тримає за собою рекорд самого касового фільму в історії кіно: стрічка зібрала 2,8 млрд доларів.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####