02
ЛЮТ
2016

Кіра Найтлі зіграє французьку письменницю

Компанії Number 9 Films і Killer Films, які продюсували драму «Керол», розробляють біографічну картину про життя французької письменниці Колетт. У режисерському кріслі - постановник фільму «Все ще Еліс» Вош Вестмоленд, а головну роль зіграє Кіра Найтлі.
 
На фото: Кіра Найтлі

«Колетт» розповість про одну з провідних письменниць Франції, що номінувалася на Нобелівську премію з літератури. Сідоні-Габріель Колетт народилася в 1873 році. У 20 років вийшла заміж за популярного письменника і журналіста Анрі Готьє-Віллара, який ввів молоду дружину в літературні та артистичні кола Парижа, але при цьому використовував як «літературного негра»: з 1896-го Колетт написала для нього серію автобіографічних романів про Клодін, які він опублікував під своїм іменем.

 
На фото: Коллет

Під власним ім'ям Колетт почала друкуватися в 1904. Віддаляючись від чоловіка у пошуках власного шляху, вона з 1906 стала виступати в мюзик-холі. Тоді ж Колетт розлучилася з чоловіком, пережила кілька романів з жінками, а в 1912 році вийшла заміж за політика і журналіста, барона Анрі де Жувенель, народила йому дочку.

 
На фото: Коллет і Анрі Готьє-Віллара

Втім, «Колетт» зосередиться на першому шлюбі письменниці, і розповість історію непростих стосунків дівчини з Готьє-Віллар. Сценарій написав Вестмоленд у співпраці з Річардом Глацером, з яким вони працювали над фільмом «Все ще Еліс». Глацер пішов з життя навесні минулого року.

Один із продюсерів картини, глава Bold Films Мішель Літвак, вважає, що Кіра Найтлі ідеально впишеться в роль. Зйомки «Колетт» розпочнуться в травні і пройдуть в Будапешті.

 
Кадр з фільму «Гра в імітацію»

Кіру Найтлі востаннє можна було бачити в минулому році в драмі «Еверест», а також у фільмі «Гра в імітацію».
 
Джерело: kinopoisk.ru
Перклад: kinobox.in.ua
#####