08
ЛЮТ
2016

Іньярріту отримав премію Гільдії режисерів

Другий рік поспіль режисерська гільдія Америки (DGA) віддає свій приз мексиканському постановнику Алехандро Гонсалесу Іньярріту. У минулому році за «Бердмена», в цьому - за «Легенду Г'ю Гласса». «Оскарівська» гонка стала ще більш непередбачуваною.
 
На фото: Алехандро Гонсалес Іньярріту

Два тижні тому продюсерська гільдія віддала свій приз картині «Гра на пониження», і фільм відразу вирвався в лідери. Але тиждень тому премію SAG за кращий акторський ансамбль отримала драма «У центрі уваги», сплутавши карти. Приз режисерської гільдії став ще однією перешкодою: спрогнозувати «Оскар» стало ще складніше.

Традиційно премію DGA вручає режисер, який переміг в минулому році, але рік тому нагороду отримав Іньярріту, і він же був серед номінантів. Конверт з ім'ям переможця розкривав Том Хупер.

 
На зйомках «Легенди Г'ю Гласса»

Судячи з рівня оплесків в готелі Hyatt Regency Century Plaza, що в Лос-Анджелесі, колеги номінантів вболівали за Джорджа Міллера - його ім'я викликало максимальний ентузіазм. Однак на сцену в результаті піднявся Алехандро Гонсалес Іньярріту. Ледве стримуючи сльози, режисер сказав: «Круті мужики не плачуть. Так сьогодні сказав Рідлі Скотт, і він має рацію». Постановник також згадав свого батька, який пішов з життя два роки тому і розповів, як зайшов на кухню готелю, де побачив роботу сотень мексиканців, які готували їжу для прийому. «Сьогодні ви обіймаєте мене, але насправді приймаєте все латиноамериканське співтовариство, яке вносить величезний внесок в життя цієї країни», - сказав Іньярріту.
 
На фото: Алекс Гарленд і Стівен Спілберг

Цього року DGA вперше представили нагороду за режисерський дебют. Серед номінантів були Ласло Немеш, Маріель Хеллер, Джоел Едгертон і Фернандо Коїмбра, але приз отримав британець Алекс Гарленд за свою камерну фантастику «Ex Machina».

Нагороду за кращий дебют вручав Стівен Спілберг, і Гарленд, який явно не очікував такого результату (всі ставили на перемогу угорського постановника, чий «Син Саула» вважається головним претендентом на «іноземний Оскар»). Режисер назвав Спілберга джерелом свого натхнення, а також «маяком, який завжди показував шлях».

 
На зйомках фільму «Ex Machina»

Гільдії в цьому році розійшлися в своїх рішеннях в різні боки. Але якщо і взяти до уваги чиєсь рішення, то зверніть увагу на продюсерів: вони вважають свої бюлетені по преференційній системі, яка використовується на «Оскарі». Крім того, PGA складається приблизно з 7000 осіб - як і кіноакадемія, так що скидати з рахунків «Гру на пониження» поки не варто.
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinopoisk.ru
#####