25
ЛЮТ
2016

Ава ДюВерней зніме фільм для студії Disney

Режисер драми «Сельма» Ава ДюВерней прикріплена до екранізації роману Мадлен Л'Енгл «Тріщина в часі» для студії Disney. Адаптує книгу для великого екрану Дженніфер Лі, сценаристка «Крижаного серця» і «Зоотрополісу».
 
На фото: Ава ДюВерней

Вперше роман був опублікований в 1963 році і згодом отримав чимало нагород, а також став першим в циклі книг про сім'ях Муррі і О'Кіфа.

Тринадцятирічна Мег Муррі бачиться своїм вчителям і однокласникам важкою ученицею. У родині вважають, що вона емоційно незріла дитина, але в ній є великий потенціал. Сім'я Мег велика: мати-вчений, двоє десятирічних братів-близнюків і п'ятирічний братик Чарльз Воллес, який іноді вміє читати думки Мег. Ось тільки батька у Мег немає: він безслідно зник.

Роман починається з того, що Мег не може заснути через буревій за вікном. Вона спускається зі своєї кімнати на горищі на кухню, де сидить Чарльз Воллес, а потім до них приєднується мати і нова, ексцентрична сусідка місіс Вотзіт. Сусідка вимовляє фразу «не буває тессерактів», через що мати Мег ледь не падає в непритомність.

На ранок дівчинка виявляє, що термін «тессеракт» якось пов'язаний з науковою концепцією, над якою працював її батько перед своїм таємничим зникненням. Днем Мег стикається зі своїм однокласником, Кельвіном О'Кіфом, і разом з Чарльзом Воллесом вони почнуть пошуки глави сімейства Муррі. Їх чекають подорожі в часі і знайомство з дивними світами.

 
На зйомках «Сельми»

Ще в 2014 році Дженніфер Лі почала роботу над адаптацією книги, яку вважає своєю коханою. Вона вразила студію Disney своїм баченням, і якийсь час значилася в якості режисера проекту. Однак в результаті режисерське крісло займе Ава ДюВерней.

Для постановниці «Сельми» «Тріщина в часі» не єдиний прийдешній фільм. Нещодавно Стівен Спілберг запросив Аву знімати фантастичний трилер «Розумне життя», де головну роль зіграє Лупіта Ніонго.

Який саме проект стане для ДюВерней першим, поки не повідомляється. Однак у «Тріщини в часі» є шанси стати першим: Disney улещували постановницею останні півроку, тому її згода має досить швидко запустити картину у виробництво.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####