26
ЛЮТ
2016

Якою буде нова кіноверсія гри «Підземелля і дракони»?

Навесні 2013 року пройшли повідомлення про те, що студія Warner буде перезапускати франшизу за мотивами гри «Підземелля і дракони» (Dungeons & Dragons), але тільки зараз стало відомо, в якому стилі передбачається знімати фільм.
 
Кадр з фільму «Підземелля драконів»

«Підземелля і дракони» (Dungeons & Dragons) - настільна рольова гра в стилі фентезі, за часом видання перша рольова гра в світі і єдина майже повністю усна. Вона була розроблена на початку 1970-х років на основі правил військово-тактичної гри «Кольчуга» (Chainmail). На правила Dungeons & Dragons вплинули настільні стратегічні ігри 1950-1960-х років, головним чином військово-тактичні ігри зі слайдами, в яких окремі бойові одиниці відображалися на столі за допомогою фігурок.

Завдяки присутності таких істот, як напвіврослики, ельфи, гноми, дракони і орки, гру порівнювали з книгами Дж. Р. Р. Толкіна, а на сюжетну основу перевиданих правил 1977 року надав вплив творчість ряду фантастів, серед яких Роберт І. Говард, Едгар Райс Берроуз, Майкл Муркок і Роджер Желязни.

16 років тому в прокат вийшла картина «Підземелля драконів», знята за 45 млн доларів. Фільм не припав до смаку ні глядачам, ні фанатам гри, і в прокаті стрічка заробила всього 33 млн доларів.

 
Кадр з фільму «Підземелля драконів»

Продюсер Рой Лі днями поділився з сайтом Collider своїми міркуваннями щодо майбутнього перезапуску: «Нові "Підземелля і дракони" будуть по тональності як "Вартові Галактики", але в світі а-ля Толкін. У фільмах серій "Хоббіт" і "Володар перснів" є певна серйозність, але якщо додати в схожий світ комічний сюжет, то вийде фільм, не схожий ні на що».

Як справедливо зауважують автори Collider, сюжет комедії «Хоробрі перцем» теж на папері виглядав дуже привабливо, але на екранах з'явилася вульгарна і несмішна стрічка.

Сценарій нової версії фільму «Підземелля і дракони» написав Девід Леслі Джонсон, який працював над такими проектами, як «Дитя пітьми», «І мертві підуть» і «Гнів Титанів».

Лі також вважає, що Warner не тягнутиме гуму з «Підземеллями»: «Думаю, що зараз все піде швидко, і, швидше за все, ми отримаємо зелене світло вже в цьому році. У Warner є DC, Lego, були всесвіти "Гаррі Поттера" і "Володаря перснів", так що "Підземелля і дракони" теж зможуть започаткувати нову франшизу».

 
«Варкрафт»: Від нього багато залежить

Відзначимо, що, за словами продюсера, дія в новій версії «Підземель і драконів» буде повністю розвиватися в новому світі без будь-яких героїв, що потрапляють в нього з нашого часу.

Втім, зараз багато що залежатиме від зборів фентезі «Варкрафт»: якщо фільм студії Universal отримає прохолодний прийом, то і Warner може притримати перезапуск «Підземель і драконів» до кращих часів.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####