26
ЛЮТ
2016

Майкл Б. Джордан зіграє в новій «Афері Томаса Крауна»

Зірка фільмів «Фантастична четвірка» і «Крід: Спадок Роккі Бальбоа» Майкл Б. Джордан отримав головну роль в ремейку триллера «Афера Томаса Крауна». Таким чином, актор виявиться в компанії Стіва МакКвіна і Пірса Броснана, які виконували роль Крауна в попередніх версіях.
 
На фото: Майкл Б. Джордан

Перша «Афера Томаса Крауна» вийшла в 1968 році. Норман Джуїсон зняв авантюрний трилер, де Стів МакКвін грав багатого бізнесмена з тягою до пограбувань. Коли страховий агент Вікі Андерсон у виконанні Фей Данавей починає вистежувати його, Краун закохується в дівчину, але не припиняє підготовку до нової операції.

 
Кадр з фільму «Афера Томаса Крауна» 1968 року

Незважаючи на те, що зараз картина має культовимй статус, в рік виходу на неї чекав досить прохолодний прийом критиків. Знятий за 4,3 млн доларів фільм заробив у прокаті 14 млн. Пісня «Windmills of Your Mind», написана Мішелем Леграном, отримала премію «Оскар».

У 1999 році студія MGM випустила ремейк «Афери Томаса Крауна», де в головних ролях були зайняті Пірс Броснан і Рене Руссо. Фільм не дотримувався оригіналу. Крім того, фінал був змінений. Ставив стрічку Джон МакТірнан. Знову звучала пісня «Windmills of Your Mind», але вже у виконанні Стінга. Критики прийняли фільм кращий за оригінал, а в прокаті він зібрав 124,3 млн доларів при бюджеті в 48 млн.

 
Кадр з фільму «Афера Томаса Крауна» 1999 року

Довгий час в розробці знаходилося продовження. У січні 2009-го Пірс Броснан говорив, що до сиквелу приписаний Пол Верховен, однак режисер залишив проект через рік через зміни в сценарії.

Тепер роль багатія з кримінальними нахилами виконає Майкл Б. Джордан. Інсайдери стверджують, що актор особисто представив студії MGM свою версію ремейка, і вона всім сподобалася. Проект запущений в розробку, але поки до нього не приписані ні сценарист, ні режисер.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####