02
БЕР
2016

Зйомки «Темної вежі» почнуться в квітні

Після багатьох років і довгих спроб підступитися до опусу Стівена Кінга «Темна вежа» проект нарешті не просто зрушив з місця, а починає поступово вимальовуватися в реальності. Ідріс Ельба і Меттью МакКонахі офіційно затверджені на головні ролі, а режисер Микола Арсель і сам автор епічного циклу романів говорять про майбутній фільм.


На фото: Стівен Кінг

Стівен Кінг зізнається: «Шлях від книг до фільму видався дуже довгим. Якщо подумати, я почав складати ці історії ще в коледжі, сидячи в крихітній халупі біля річки в штаті Мен. І ось нарешті почався препродакшн ». Письменник сміється: «Я радий і дещо здивований!»

Арсель, відомий фестивального світу по мелодрамі «
Королівський роман» (в головних ролях знялися Мадс Міккельсен і Алісія Вікандер), виступив співавтором сценарію шведського трилера «Дівчина з татуюванням дракона». Режисер каже, що до зйомок «Темної вежі» він приступає через сім тижнів, а пройдуть вони в Південній Африці.


На фото: Микола Арсель

Студія
Sony планує випустити картину 13 січня 2017 року.

Адаптувати книги Кінга Арсел допомагав відомий датський сценарист
Андерс Томас Йенсен, з-під пера якого вийшли забійний комедійний трилер «Швидкі стовбури», сльозоточиві драми «Відкриті серця» та «Брати», а також костюмні стрічки «Герцогиня» і «Порятунок ». Він же написав сценарій кримінальної драми «Другий шанс» і недавно поставив комедію «Чоловіки і кури» за власним сценарієм.

Крім Арсель і Йенсена до сценарію доклали руку
Аківа Голдсман (працював над запуском проекту з самого початку) і Джефф Пінкнер (серіали «Еллі МакБіл», «Шпигунка» і «Загублені»).

«У Стівена Кінга чудово виходить змішувати буденне з фантастичним, - каже Микола Арсель. - На мій погляд, "Темна вежа" - це змішання наукової фантастики, фентезі та сучасності. Тобто типовий Стівен Кінг ».

Письменник стверджує, що фільм почнеться з першої репліки книги: «Так має бути, і я на цьому наполягав». Кінг навіть написав про це в твіттері: «Офіційно:" Людина в чорному пішов в пустелю, і стрілок рушив слідом"».



Однак в основу першого фільму серії ляже не сюжет першої книги «
Стрілець», опублікованій в 1982 році. За словами Кінга, фільм стартує з середини історії замість початку: «Це засмутить деяких шанувальників, але вони звикнуть, тому що це і є історія». Арсель відмовляється уточнювати, на які саме книги спирається перший фільм, але натякає: «Багато дії розвивається в наш час».

«Темна вежа» - історія Роланда Діскейна, свого роду лицаря прикордонної зони, але замість шпаг і мечів у нього пара вірних револьверів. Він хоче врятувати свій загниваючий світ, досягнувши вежі, розташованої в зосередженні часу і простору. Людина в чорному - диявол з безліччю імен, відомий як Уолтер Падик або Уолтер О'Дім. Він нестаріючий обманщик і чаклун, також бажаючий потрапити в башту і правити королівствами, що здаються нескінченними.

Entertainment Weekly передбачає, що фільм почнеться з третього роману циклу «
Безплідні землі» (The Waste Lands).

На сьогоднішній день у Арсель є герой і лиходій. Режисер каже, що він довго не роздумував, запрошуючи
Ідріса Ельбу на роль Стрілка. «Він видатна людина, - каже режисер, фанат актора з часів «Прослуховування». - Я приїхав до Ідріса і розповів своє бачення історії, всієї подорожі Роланда з ка-тетом. Ми обговорили, що це за персонаж, що у нього за завдання, про що він думає. Намагалися зрозуміти, що ми бачимо одного і того ж людини. І виявилося, що наші ідеї і думки повністю збігаються ».


Кадр з фільму «Безрідні звірі»

Стівен Кінг згоден з таким вибором: «Я вважаю, Ідріс - чудовий актор, один з кращих серед сучасних акторів». Але письменник визнає, що 46 років тому, за три роки до народження Ельби, придумував Стрілка за образом і подобою іншого артиста: «Я уявляв в ролі Роланда Клінта Іствуда. Я любив спагетті-вестернів і великі плани його обличчя. Особливо коли його залишали в пустелі, і він був покритий опіками. Я дивився і думав: "Ось мій Роланд". Але йшли роки, і персонаж знаходив в моєму уяву власну індивідуальність. Він більше не був Іствудом. Він був просто ... Роландом ».

Кінг в захваті від фільму «
Безрідні звірі» з Ідрісом Ельба і сподівається, що шанувальники книги приймуть чорношкірого актора в ролі Роланда: «Для мене персонаж залишається персонажем. Це практично герой Серджіо Леоне начебто Людини без імені. Він може бути білим або чорним, мені без різниці. Вважаю, завдяки такому вибору відкриваються приголомшливі можливості для його передісторії ».

Людина в чорному - персонаж непростий. У «Стрілці» він як акула в «
Щелепах». Його здебільшого не видно, але його загрозливу присутність чітко відчувається. Він відіграє велику роль в минулому Роланда і вплетений в подальше оповідання.


На фото: Меттью МакКонахі

Навіть сам Кінг каже, що ніколи чітко не уявляв обличчя людини в чорному. Може, тому, що воно постійно змінюється: «Я особливо не думав про нього, але у фільмі це персонаж, який не просто міраж, переслідуваний Роландом. Все обставлено таким чином, що він присутній в кадрі». Такою людиною-перевертнем став для Арсель
Меттью МакКонахі: «Я вважаю, він чудовий актор, здатний на все. Таким є і Уолтер Падик. Він теж здатний на все ».

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####