02
БЕР
2016

«Оскар» в цифрах

Тепер, коли всі відзначили «Оскар», отриманий Леонардо Ді Капріо за драму «Легенда Г'ю Гласса», коли стало відомо, що у трансляції був найнижчий рейтинг за останні вісім років (34,3 млн глядачів), а максимум «Оскарів» (шість) у «Шаленого Макса», можна звернути увагу на інші цифри.
 
Марк, Брі, Леонардо і Алісія - актори-лауреати «Оскара» в цьому році

2 - стільки людей знають імена лауреатів, перш ніж на сцені розкривають конверти.

4 кілограми (майже) - вага статуетки.

680 доларів - вартість однієї статуетки.

3 - стільки місяців необхідно, щоб виготовити 50 статуеток.

270 чоловік відвідали найпершу церемонію вручення премій Американської кіноакадемії в 1929 році.

5 доларів коштував вхід на першу церемонію вручення премій кіноакадемії.

15 хвилин - стільки тривала найперша церемонія.

 

263 хвилини - тривалість найдовшої трансляції церемонії (24 березня 2002 року). Перемогла драма «Ігри розуму».

42 000 000 - стільки американських глядачів привернула трансляція від 24 березня 2002 року, незважаючи на хронометраж.

100 хвилин - тривалість найкоротшої трансляції «Оскарів» 6 квітня 1959-го. Продюсер Джері Волд так боявся перевищити хронометраж, що вирізав номер за номером, що призвело до завершення церемонії за 20 хвилин до запланованого часу.

2 - кількість «Оскарів», отриманих картиною «У центрі уваги», що стала кращим фільмом 2015 року.

63 - стільки років пройшло з останнього схожого випадку, коли мелодрама «Найбільше шоу світу» забрала «Оскари» у номінаціях «Найкращий фільм» і «Найкращий сценарій», програвши в інших трьох номінаціях.

$ 39 173 609 - американські збори «У центрі уваги». З удостоєних «Оскара» картин у номінації «Найкращий фільм» стрічка знаходиться на другому місці по самим невеликим зборам. На першому місці - «Володар Бурі» і 17 млн ​​доларів. Втім, «У центрі уваги» може ще зібрати додаткові гроші і випередити «Бердмена» (42 млн) і «Артиста» (44 млн) в Америці.

 
Продюсери фільму «У центрі уваги»

86% - розрив між оцінками фільмів Тома МакКарті «Швець» (10%) і «У центрі уваги» (96%) на сайті-зібранні рецензій «Гнилі помідори».

4 - кількість однозіркових рецензій на «У центрі уваги» на IMDb.

3 - стільки постановників отримували «Оскар» за режисуру два роки поспіль. Спочатку був Джон Форд, потім Джозеф Манкевич, а тепер до них додався Алехандро Гонсалес Іньярріту.

 

 
10 - кількість операторів з трьома «Оскарами» і більшt. Леон Шамрай і Джозеф Руттенберг отримали по чотири премії, по три «Оскара» у Роберта Сйортіса, Конрада Л. Холла, Роберта Річардсона, Артура Ч. Міллера, Фредді Янга, Вітторіо Стораро і Вінтона С. Хоча. Цього року до них приєднався Еммануель Любецкі.

0 - кількість операторів, які отримували три премії «Оскар» три роки поспіль, перш ніж 28 лютого на 88-й церемонії вручення премій Американської кіноакадемії першим таким оператором став Еммануель Любецкі.

22 - стільки років пройшло з того часу, як Леонардо ДіКапріо був вперше номінований на «Оскар» за роль другого плану у фільмі «Що гризе Гілберта Грейпа?».

28-й повнометражний фільм приніс ДіКапріо «Оскар». Його кар'єра у великому кіно почалася з хоррора «Зубастики 3».

 
Кріс Еванс приєднується до звукооператорів Девіда Вайта і Марка Манджіні

3 - кількість працюючих зараз акторів з п'ятьма і більше номінаціями на «Оскар», які поки не виграли жодного. Шість номінацій у Гленн Клоуз, по п'ять у Альберта Фінні і Емі Адамс.

5 - стільки знімаються зараз акторів, які мають по чотири номінації на «Оскар», але жодного разу не отримували цю премію: Воррен Бітті, Джейн Олександр, Аннетт Беннінг, Ед Харріс і Марша Мейсон.

$ 13 474 429 - американські збори драми «Кімната». Це найнижчі збори для картини, номінованим на «Оскар» в категорії «Найкращий фільм».

9 років було Брі Ларсон, коли вона дебютувала на екрані в програмі Джея Лено.

2 - кількість серіалів, в яких Ларсон знімалася на постійній основі. Це «Підростаючий батько», де вони з Кет Деннінгс грали сестер, і «Сполучені штати Тари», де вона грала дочку героїні Тоні Колетт.

4000 копій - таким тиражем розійшовся сольний альбом Ларсон, який вийшов в 2005 році. Він називався Finally Out Of P.E., і ось один з синглів.

 

13 акторів, що знімалися у Стівена Спілберга, були номіновані на «Оскар».

2 - стільки акторів, що знімалися у фільмах Спілберга, отримали «Оскар». Це Деніел Дей-Льюїс за «Лінкольна» і Марк Райленс за «Міст шпигунів».

128 - кількість номінацій на «Оскар» всіх фільмів Стівена Спілберга.

1/100 - така була ставка у букмекерів на виграш Леонардо ДіКапріо в цьому році.

$ 15 000 000 - бюджет фільму «Ex Machina», відзначеного «Оскаром» за візуальні ефекти. Це самий малобюджетний фільм в цій категорії. Раніше найдорожчі спецефекти, які отримали «Оскар», значилися за фільмом Рідлі Скотта «Чужий».

$ 608 000 000 - бюджет усіх номінантів в категорії «Візуальні ефекти» в цьому році.

2 - стільки пісень з фільмів про Джеймса Бонда відзначено «Оскаром». «The Writing's On The Wall» в цьому році приєдналася до композиції «Skyfall».

200 доларів - ціна кожного конверта, що розкривається на сцені під час церемонії зі словами «І "Оскар" отримує ...». Конверти розробив дизайнер Марк Фрідленд.

 
Брі Ларсон тримає 200-доларовий конверт і 4-кілограмовий «Оскар»

497 хвилин йде найдовший фільм, який отримав «Оскар». Це радянська драма «Війна і мир» Сергія Бондарчука, зазначена в категорії «Найкращий фільм іноземною мовою».

2 200 000 доларів - максимальна ціна 30-секундного рекламного ролика під час трансляції церемонії.

212 хвилин - тривалість церемонії вручення премії Американської кіноакадемії в 2016 році. Стільки ж триває фільм «Бен-Гур», який отримав в 1960-му 11 «Оскарів».
 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####