11
БЕР
2016

Енді Вачовскі змінив стать

Режисери трилогії «Матриця» та «Піднесення Юпітер» тепер можуть чесно називатися сестрами. В середу вночі стало відомо, що Енді Вачовскі, так само як і його брат Ларрі, змінив стать. Ліллі Вачовскі звикає до життя в новому тілі.
 
На фото: Ліллі Вачовскі

На жаль, визнання вийшло передчасним. За словами Ліллі, її шантажував британський таблоїд Daily Mail, і в підсумку вона вирішила написати колонку про себе на сайті Windy City News.

Згідно із заявою режисера, кореспондент Daily Mail з'явився на порозі її будинку, попросив сфотографуватися і розповісти свою історію для новин. «Ці "новини" грали величезну роль в скандалі з Люсі Медоус, шкільної вчительки і транс-жінки, яка покінчила з собою в Великобританії, - пише Ліллі. - І ось вони стукають у мої двері, хіба що не з словами: "Дивіться, ось ще одна! Давайте-но витягнемо її на світло і розглянемо гарненько!"»

«Так, я трансгендер, - зізнається Ліллі. - І так, я змінила стать».

Свою колонку Вачовскі починає так: «"Шокуюча зміна статі! Брати Вачовскі тепер сестри! "Я з роздратуванням чекала цього заголовка весь минулий рік. До сьогоднішнього дня. "Новини" пару раз практично опинилися в пресі, передбачає зловісними листами від мого агента, якого журналісти запитували, змінив чи Енді Вачовскі стать».

 
На фото: Лана Вачовскі

Далі ми наведемо деякі витяги з колонки режисера.

«Ми з сестрою Ланою намагаємося уникати преси. Мені дуже важко говорити про свою творчість, а про себе говорити просто нестерпно. Я знала, що в якийсь момент мені доведеться заявити про себе публічно. Ну знаєте, коли ви трансгендер, то приховувати це досить складно. Мені просто потрібен був час, щоб відчути себе комфортно. Але, судячи з усього, вирішувати це не мені».

«Бути трансгендером важко. Ми живемо в бінарному гендерному світі, яким керує більшість. Це означає, якщо ти трансгендер, тобі доводиться стикатися з жорстокою реальністю: до кінця свого життя ти будеш перебувати в світі, який буде відверто ворожий до тебе».


«Мені пощастило. Мене підтримувала сім'я, я можу дозволити собі лікарів і терапевтів, які допомогли мені пережити весь процес. Трансгендерні люди без підтримки, коштів і привілеїв позбавлені подібної розкоші. І багато хто не виживає. У 2015 році вбивства трансгендерних людей досягли піку за всю історію країни. Дивовижно величезна кількість серед убитих - кольорові транс-жінки. І це тільки ті, що запротокольовані поліцією, а оскільки трансгендери не вписуються в бінарну гендерну статистику, то реальна кількість жертв значно вища».
 
Ларрі і Енді в 1999 році

Лана Вачовскі офіційно з'явилася на публіці після зміни статі тільки в 2012 році, але чутки про операцію йшли ще з початку нульових.
 
Джерело: kinobpoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####