21
СІЧ
2015

«Всесвітня війна Z» з чистого аркуша

Продовження «Всесвітньої війни Z» поставить
іспанець Хуан Антоніо Байона

Небажання робити продовження фільму, що зібрав у прокаті понад півмільярда доларів, є в Голлівуді серйозним економічним злочином. Як тільки стало ясно, що багатостраждальний зомбі-епік «Всесвітня війна Z» вийшов в міцний плюс, Paramount приступила до розробки сиквела і вже готова представити його режисера.

Режисером другої частини вирішили зробити Хуана Антоніо Байона, а сценаристом призначили Стівенa Найтa.

Режисер «Притулку» і «Неможливого» вже поспілкувався з Бредом Піттом, зіркою і продюсером першого фільму і підготовлюваного сиквела, і обзавівся офіційним контрактом. Продовження сценарію ще немає, але Байоні доручено доглянути за створенням драматургії. Поки ніхто не бере на себе сміливість сказати, де стартує сюжет другої частини. Необхідних «гачків» у фіналі оригіналу предостатньо. 

 
Кадр з фільму «Всесвітня війна Z»
 
До того, як «Всесвітня війна Z» потрапила на екрани, вважалося, що провалу фільму не уникнути. Після закінчення знімального періоду і перших катастрофічних тест-переглядів, картину майже на третину переписали, перезняли і перемонтувати, категорично вивалившись із затвердженого 125-мільйонного бюджету. У підсумку на фільм витратили $190 млн, які на превеликий подив, вдалося не тільки повернути, але і добре заробити на «гарячому» зомбі-тренді. По всьому світу «Всесвітня війна Z» заробила $540 млн, ставши найкасовішим фільмом у кар'єрі Бреда Пітта.

Сьогодні Стівен Найт розповів, що взявся за роботу, бо це здалося йому кумедним, і що почнуть вони з «чистого аркуша». Що за «чистий аркуш», сценарист вирішив не пояснювати, але очевидно, що це в першу чергу торкнеться персонажа Бреда Пітта і його сім'ї, хоча раніше Пітт збирався знову виконати головну роль. Та й кому потрібна «Всесвітня війна Z - 2» без Пітта?

Зйомки намічені на жовтень, прем'єра відбудеться в 2016.

 
Джерело: kg-portal.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####