17
БЕР
2016

Ремейк «Ворона» втратив четвертого режисера

Тривають нещастя проекту «Ворон». Ремейк втрачає чергового постановника (Корін Харді більше не значиться режисером) і стає предметом судового позову продюсера Едварда Р. Прессмана.
 
«Ворон» Прояса вважався проклятою картиною

Як відомо, права на ремейк містичної стрічки «Ворон», яку в 1994 році зняв Алекс Прояс, належать компанії Relativity Media, яка нещодавно пройшла через процедуру банкрутства. Зараз у Relativity новий керуючий Дена Брунетті, партнер Кевіна Спейсі по компанії Trigger Street Productions. Тепер всі креативні дії студії будуть залишатися за ним. Одним з перших рішень Брунетті було звільнення Харді з режисерського поста ремейка «Ворона».

Харді підписався на проект в грудні 2014 року. У вересні 2015 го Relativity ледь не втратила режисера через невизначене майбутнє компанії, але в листопаді з Коліном був укладений договір на 150 000 доларів, за яким він погоджувався чекати до березня 2016- го, щоб запустити картину у виробництво.

 
На фото: Колін Харді

Замість того щоб втілювати чуже бачення «Ворона», Relativity вирішила, що Брунетті здатний зібрати нову творчу групу. Незважаючи на те, що Колін Харді отримав чимало похвал від продюсера Едварда Р. Прессмана, його картина «З темряви» не зуміла знайти відгук у шанувальників хоррора і дуже негарно показала себе в прокаті.

Сам же Прессман зараз знаходиться в процесі судового розгляду з Relativity. Продюсер хоче відсудити у кінокомпанії права на сиквели, приквели і ремейки «Ворона». Продюсер уклав угоду з Relativity в 2009 році. За її умовами компанія, яку тоді очолював Раян Кавана, отримала опціон на три фільми франшизи. Починаючи з 2014-го у Relativity було рівно три роки, щоб почати зйомки першого фільму, в іншому випадку права поверталися до Прессмана.

 
На фото: Едвард Р. Прессман

У серпні 2015-го почалася підготовка до виробництва «Ворона», що дозволило б Relativity дотримати контракт. Однак процес знову застопорився, і, як було сказано вище, Харді виявився в режимі очікування, в результаті взагалі отримавши відставку. Прессман вважає дії Брунетті некоректними і перекреслює кілька років його власної роботи над ремейком.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####