21
БЕР
2016

Netflix профінансує трилер Девіда Ейра з Віллом Смітом

На початку березня відразу кілька голлівудських студій вступили в бій за проект Девіда Ейра Bright за сценарієм Макса Лендіса. Вілл Сміт і Джоел Едгертон погодилися на головні ролі, але в підсумку картина буде робитися зусиллями стрім-гіганта Netflix.
 
На фото: Вілл Сміт

Битва за Bright тривала два тижні. Netflix вийшли переможцями, заплативши за проект 90 мільйонів доларів. З них 3 мільйони піде сценаристу, 45 - безпосередньо на зйомку, а решту грошей, як припускає Deadline, підуть на оплату гонорарів.

Серед тих, хто боровся за картину, були Warner (разом з MGM) і продюсер Кевін Скотт Фрайкс, який очолює кінокомпанію PalmStar. Всі вони планували випускати фільм в кінопрокат.

 
На фото: Джоел Едгертон

Для Netflix це безпрецедентний крок. Одна справа вкладатися в комедійний вестерн c Адамом Сендлером і зовсім інша - в паранормальний трилер з Віллом Смітом. Netflix планує показати фільм Ейра одночасно своїм передплатникам у всьому світі. Кінопрокат буде обмеженим.

Як кажуть інсайдери, Bright за сюжетом нагадує «Людей в чорному». Так що Netflix чекають серйозні витрати на візуальні ефекти.

Зйомки фільму пройдуть цієї осені в Лос-Анджелесі - місто вибрав режисер, для якого локації грають велике значення.

 
На фото: Девід Ейр

Відзначимо, що Девід Ейр знімав Вілла Сміта в екранізації коміксу «Загін самогубців». Сміт вчора з'явився на прем'єрі фільму «Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості», щоб підтримати своїх колег по всесвіту DC.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####