24
СІЧ
2015

Студія DreamWorks Animation скорочує виробництво

Студія DreamWorks Animation скорочує виробництво

DreamWorks Animation була заснована 20 років тому і стала частиною студії Стівена Спілберга DreamWorks. У 2004 році DWA відокремилася і з тих пір була однією з провідних анімаційних студій Голлівуду.

На рахунку
DWA такі популярні та прибуткові мультиплікаційні франшизи, як «Шрек» і «Мадагаскар». Поки продаж DVD приносив хороший прибуток, DreamWorks Animation, як і багато інших студії, трималася на плаву. Однак зі зростанням значущості інтернету і з відмиранням дисків як основного утримувача для перегляду фільмів вдома студія почала відчувати себе трохи гірше.
 
Кадр з мультфільму «Мадагаскар 3»

Зараз, незважаючи на успіх у прокаті таких проектів, як «Сімейка Крудсів» і «Як приборкати дракона 2», студія Джеффрі Катценберга знаходиться в плачевній фінансової ситуації. За останні 52 тижні цінність DWA знизилася на 38,3%: позначилися погані збори проектів «Турбо», «Вартові легенд», «Містер Пібоді та Шерман» і «Пінгвіни Мадагаскару». «Ми не дотягли творчу сторону процесу, - вважає Катценберг. - Тому нам потрібні зміни». Глава студії також визнав, що рішення випускати по три фільми на рік виявилося занадто амбітним і не виправдало себе.
 
Кадр з мультфільму «Пінгвіни Мадагаскару»

Компанії належить жорстка реструктуризація. У четвертому кварталі цього року буде списано 80 мільйонів доларів. Більшу частину збитку (55 млн) склали погано проявивши себе «Пінгвіни». Проект «Відділ потойбічних справ», запланований до виходу цього літа, ще в листопаді минулого року прибрали з графіка релізів, а тепер і зовсім відправили на доопрацювання.

Тепер DWA буде випускати по два фільми на рік. Один з них буде оригінальним, інший - продовженням вже відомої франшизи. Починаючи з мультфільму «Тролі» бюджет проектів буде знижений з 145 мільйонів до 120.

Найближчі релізи DreamWorks Animation:
  •  «Дім» (19 березня 2015-го);
  • «Кунг-фу Панда 3» (17 березня 2016-го);
  • «Тролі» (листопад 2016-го);
  • «Дитина-бос» (січень 2017- го); 
  • «Сімейка Крудсів 2» (грудень 2017-го);
  • «Як приборкати дракона 3» (червень 2018-го).

В результаті реструктуризації 500 співробітників DWA (18% від загального робочого складу) з різних відділів і в різних представництвах будуть звільнені. Кроки по переробці роботи студії обійдуться DWA в 290 мільйонів доларів.

Фінансові аналітики вважають, що в найближчі рік-півтора DreamWorks Animation застрягне на мілині.

 
Джерело: kinopoisk.ru
Переклад: kinobox.in.ua
#####